Σε απεργία πείνας ο 32χρονος Σύριος που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτος τζιχαντιστής

Σε απεργία πείνας και δίψας έχει προχωρήσει τα τελευταία 24ωρα ο 32χρονος Σύριος Σ.Α. που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και κρατείται στις φυλακές των Γρεβενών.

Ο 32χρονος προέβη σε αυτή την κίνηση υπερασπιζόμενος την αθωότητα του και εμμένοντας στην στάση του, ότι είναι μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας και όχι της εξτρεμιστικής οργάνωσης ISIS, όπως κατηγορείται.

Να θυμίσουμε ότι ο 32χρονος μεταφέρθηκε στα Γρεβενά αφού είχε κριθεί ως “προσωρινώς κρατούμενος” από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης.

Αύριο Τρίτη 31/10 θα καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας της Αλεξανδρούπολης και η σύζυγος του συλληφθέντος, η οποία δεν κατηγορείται για κάτι, όμως η δικηγόρος του 32χρονου κα Τριανταφυλλιά Τσιουλπά ζήτησε να γίνει η συγκεκριμένη κατάθεση εκτιμώντας ότι θα προσδώσει σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση.

Σημειώνεται τέλος, ότι η κα Τσιουλπά έχει καταθέσει ένσταση επί της απόφασης της προσωρινής κράτησης του πελάτη της, ζητώντας πρώτον να χειριστούν την υπόθεση τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δεύτερον ο πελάτης της να αφεθεί ελεύθερος ή έστω ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.