Πεντάλοφος Έβρου: Η Τράπεζα Πειραιώς παίρνει το ΑΤΜ από το χωριό και οι κάτοικοι αντιδρούν

Να ανακαλέσει την απόφασή της για απομάκρυνση του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) καλούν την Τράπεζα Πειραιώς οι κάτοικοι του οικισμού Πεντάλοφος του δήμου Ορεστιάδας.

Μέχρι το 2012 στον οικισμό, που είναι ένας από τους βορειότερους του Έβρου και της Ελλάδας λειτούργουσε τύποις υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο από το 1984 που λειτουργούσε συγκέντρωσε καταθέσεις ύψους 8.000.000 ευρώ, όπως αναφέρει σε δελτίου τύπου που εξέδωσε ο αγροτικός συνεταιρισμός Πενταλόφου.

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, το 2012 οπότε και έκλεισε το υποκατάστημα της ΑΤΕ τοποθετήθηκε το ΑΤΜ κατόπιν αιτήματος των κατοίκων αφού η πλησιέστερη τράπεζα στον οικισμό απέχει 20 χιλιόμετρα (Δικαια) και η επόμενη απέχει 50 χιλιομετρα (Ορεστιάδα).

Το δε ΑΤΜ βρίσκεται μέσα στο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει στόχος επίθεσης από κανέναν. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι κάτοικοι του Πενταλόφου ζητούν από την Τράπεζα να αναθεωρήσει και να αφήσει το ΑΤΜ ως έχει.

Αν η Τράπεζα δεν αλλάξει απόφαση, το μηχάνημα θα απομακρυνθεί στις 31/10 “για λόγους ασφαλείας”, όπως αναφέρει στη σχετική της ενημέρωση.