Υπό ασθενή βροχή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Υπό βροχή μεν, έγινε δε, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος από νωρίς το πρωί και λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης έπεσαν μερικές ψιχάλες, που οδήγησαν τους αρμόδιους να εξετάσουν το “plan B” που προέβλεπε παρέλαση μόνο του στρατού και προαιρετική των συλλόγων, με τους μαθητές να απέχουν, εφόσον η βροχή δυνάμωνε.

Εν τέλει όμως το σχέδιο δεν χρειάστηκε να τεθεί σε εφαρμογή και η παρέλαση έγινε κανονικά και με βήμα πιο “ταχύ” από το σύνηθες από πλευράς μαθητών. Παρά τον κακό καιρό, αρκετοί ήταν και οι Αλεξανδρουπολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να την παρακολουθήσουν.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην Αλεξανδρούπολη, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Βαγγέλης Καπετάνιος, ενώ στην πρωτεύουσα του Έβρου βρέθηκαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά καθώς και ο πρυτανεύων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δρ Σταύρος Τουλουπίδης.

Από την εξέδρα των επισήμων απουσίαζε για προσωπικούς λόγους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ το δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Ζιώγας. Παρόντες φυσικά και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, όπως και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος ο οποίος είχε νωρίτερα χωροστατήσει στην δοξολογία που τελέστηκε στη Μητρόπολη, αλλά και στην επιμνημίσυνη δέηση στο μνημείο της οικογένειας Βισβίζη στην πλατεία του Φάρου.