Ζήτημα “ισορροπιών” στη Θράκη βλέπει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ζητά άνωθεν συνδρομή

Προ μίας πραγματικότητας, η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, έφερε τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφτηκαν τον Έβρο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Αυτή έχει να κάνει με τις λεγόμενες “ισορροπίες” στη Θράκη και ο κος Λαμπάκης αναφέρθηκε -κατά τα λεγόμενά του- στη λειτουργία κάποιων σχημάτων που λειτουργούν στη Θράκη έξω από την ελληνική πολιτεία.

Ο κος Λαμπάκης είπε ακόμη ότι αυτές οι ισορροπίες πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής από τους θεσμικούς και τόνισε ότι κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι “η Ελλάδα δεν μετατοπίζεται – τα σύνορά της είναι εδώ”.

Τη μεγαλύτερη βεντάλια των προβλημάτων έθεσε υπόψη των κυβερνητικών στελεχών ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς αρχίζοντας από την καταστροφή της Σαμοθράκης και την μέγιστη ανάγκη για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κος Πέτροβιτς έθεσε ζήτημα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, συνεργασίας με Τουρκία και Βουλγαρία για τη διαχείριση των υδάτων, καταπολέμησης των ζωονόσων καθώς και το θέμα των διοδίων για τα οποία σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά.

Δείτε τις δηλώσεις του κου Πέτροβιτς:

Το αναλυτικό υπόμνημα που υπέβαλε στο κυβερνητικό κλιμάκιο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ Βαγγέλης Λαμπάκης, στο κυβερνητικό κλιμάκιο του υπουργείου Επικρατείας, μπορείτε να το βρείτε εδώ

Μεταξύ των άλλων, ο κος Λαμπάκης ενημέρωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο για την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στο ζήτημα του χρυσού και είπε θα θέσει το θέμα και ενώπιον του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου στην Κομοτηνή, στις 12 & 13 Νοεμβρίου.