Αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο Γ.Γ. του Υπ. Εσωτερικών Βαγγέλης Καπετάνιος

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη και τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Ο κος Καπετάνιος αφού παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έγιναν υπό ασθενή βροχή, εξέφρασε τις ευχές του με ένα αντιναζιστικό και αντιφασιστικό σχόλιο.

“Χρόνια Πολλά σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα – ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμής για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους 77 χρόνια πριν, προκειμένου ο φασισμός και ο ναζισμός να μην έρθουν. Πλην όμως ήρθαν και έφεραν καταστροφή στην Ευρώπη, στον πολιτισμό και εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για να έχουμε την ελευθερία” είπε ο Γ.Γ. και συνέχισε προσαρμόζοντας το μήνυμα του στο σήμερα και επισημαίνοντας ότι το φάντασμα του ναζισμού πλανάται και σήμερα πάνω από την Ευρώπη: “Φαντάσματα άρχισαν και φαίνονται και σύγχρονα -σήμερα- και θα πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί και πολίτες να είμαστε εν εγρηγόρσει έτσι ώστε εν τη γενέσει και εν τη αρχή όπως τότε ενωμένοι και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε όποιον πιθανά σκεφτεί να βλάψει τη δημοκρατία, την ελευθερία, τον  πολιτισμό αυτής της χώρας που έμαθε να μάχεται, που ξέρει να στέκεται όρθια και θα πάει ακόμα καλύτερα γιατί έρχεται από πορεία χιλιάδων χρόνων και θα πάει σε πορεία άλλων χιλιάδων χρόνων” είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση του “R”, ο κος Καπετάνιος, όρισε τα “φαντάσματα” το ναζισμό και τον φασισμό τους οποίους συγκαλυμένα εκφράζουν πολιτικά κόμματα ακόμη και στην Ελλάδα. Ο κος Καπετάνιος, είπε:  “Τα φαντάσματα είναι ο ναζισμός που στην Ευρώπη και όχι μονάχα -και ο φασισμός- έρχεται πια και ανοίγει δρόμους και πιθανόν απειλές μέσα από δημοκρατικούς μανδύες.
Α
λλά και άλλες μνήμες. Η Ελλάδα είχε μακραίωνη ιστορία. Θα πρέπει εδώ στην περιοχή που βρισκόμαστε (σ.σ. εν. η Θράκη) να σκεφτόμαστε περισσότερο και ευρύτερα”