Την Τρίτη καταθέτει στην Αλεξανδρούπολη η σύζυγος του φερόμενου ως τζιχαντιστή

Την Τρίτη θα παρουσιαστεί και θα καταθέσει ενώπιον της Ανακρίτριας της Αλεξανδρούπολης η 20χρονη σύζυγος του 32χρονου Σ.Α. που συνελήφθη στην πρωτεύουσα του Έβρου την Πέμπτη 19/10 και κατηγορείται για συμμετοχή στην ισλαμική οργάνωση ISIS, που χαρακτηρίζεται διεθνώς ως τρομοκρατική.

Η σύζυγος του 32χρονου δεν βαρύνεται με κάποια κατηγορία, όμως η κατάθεση της εκτιμάται ως χρήσιμη από την δικηγόρο του, το αίτημα της οποίας έγινε δεκτό και έτσι η σύζυγος και μητέρα των δύο παιδιών του συλληφθέντος θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 32χρονος κρατείται στις φυλακές των Γρεβενών όπου μεταφέρθηκε με την απόφαση της ανακρίτριας για προσωρινή κράτηση, η οποία έχει και τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Πλην όμως, επί της συγκεκριμένης απόφασης η δικηγόρος του κατηγορούμενου, κα Τριανταφυλλιά Τσιουλπά κατέθεσε ένσταση σήμερα 27/10 ζητώντας ο πελάτης της να αφεθεί ελεύθερος ή έστω ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με την ίδια ένσταση, η κα Τσιουλπά ζητά να αναλάβουν την υπόθεση οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς οι αντίστοιχες της Αλεξανδρούπολης είναι αναρμόδιες βάσει μίας σειράς νόμων που παραθέτει.

“Λυδία”: Το όνομα – κλειδί 

Στην πολυσέλιδη ένσταση που κατέθεσε η κα Τσιουλπά, πέραν των όσων άλλων παραθέτει, παραθέτει και ένα στοιχείο που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην μοιάζει σημαντικό, όμως ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του έκανε ιδιαίτερη μνεία σε αυτό.

Πρόκειται για το όνομα της κόρης του που λέγεται Λυδία. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 32χρονου, το γεγονός ότι έδωσε στην κόρη του ένα χριστιανικό όνομα αποτελεί απόδειξη ότι ο ίδιος δεν ανήκει στους λεγόμενους “ακραίους” μουσουλμάνους που στελεχώνουν τις τάξεις των εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως είναι ο ISIS, το ISIL και η Αλ Νούσρα.

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος υποστηρίζει πως υπήρξε μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας ο οποίος δεν χαρακτηρίζεται διεθνώς ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ως το ένα από τα δύο μέτωπα του εμφυλίου της Συρίας και συγκεκριμένα αυτό που αντιμάχεται το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Αυτή η ιδιότητά του, ήταν και το επιχείρημα του για την ύπαρξη των φωτογραφιών στο κινητό του που τον δείχνουν να φέρει βαρύ οπλισμό και τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε ως “ενθύμια” από τον πόλεμο στον οποίο συμμετείχε.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες δε, οι έρευνες στα αρχεία των συνομιλιών του -τουλάχιστον έως τώρα- δεν έχουν δείξει επαφές με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.