Νατάσα Γκαρά: Την Τρίτη ανάβει το φουγάρο στην ΕΒΖ Ορεστιάδας

Την προσεχή Τρίτη 31 Οκτωβρίου παίρνουν μπρος οι μηχανές του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με τη βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Όπως είπε η κα Γκαρά, η πρώτη ημερομηνία που είχε οριστεί ήταν η 27η Οκτωβρίου, όμως λογώ καιρού οι αγρότες δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή και ως εκ τούτου ζήτησαν την ολιγοήμερη παράταση της έναρξης, που έγινε δεκτή.

“Η ΕΒΖ ήταν χρυσή βρύση για κάποιους στις χρυσές εποχές”

Μπορεί το θέμα για το οποίο τοποθετήθηκε η κα Γκαρά να έχει εξ ορισμού, μία “γλύκα” οι ίδια όμως δεν δίστασε να “πικράνει” τους πολιτικούς προκατόχους της, κατηγορώντας τους ευθέως για εκμετάλλευση και συντονισμένη επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της ΕΒΖ.

“Εμείς παραλάβαμε μια ΕΒΖ με εργοστάσια κλειστά και αυτό του Πλατέως να υπολειτουργεί, με ένα χρέος 150εκ ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς” σημείωσε η βουλευτής και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη Τράπεζα είναι ο μοναδικός χρηματοδότης της Βιομηχανίας, πέραν βεβαια από τα ίδια έσοδα της που προκύπτουν από την επεξεργασία και τη διάθεση της ζάχαρης στην αγορά.

Αναφερόμενη στην πώληση των μονάδων της ΕΒΖ στη Σερβία, η κα Γκαρά υπογράμμισε ότι αυτό είναι μέρος της συμφωνίας “διάσωσης” της ΕΒΖ που υπογράφηκε με την Τράπεζα Πειραιώς και ως εκ τούτου η διαδικασία προχωράει αν και υπάρχουν προσχώματα επί σερβικού εδάφους. Κι αυτό γιατί ο δικαιούχος της διαγωνιστικής βιομηχανίας εκτιμούν οι Σέρβοι ότι θα δημιουργήσει στη χώρα μονοπωλιακό καθεστώς και αυτό προκαλεί αντιδράσεις.

Η κα Γκαρά είπε τέλος ότι οι προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε κλείσει τα μάτια στις πολλές δυνατότητες της ΕΒΖ, επειδή είχε στόχο να την ιδιωτικοποιήσει, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα “γυρίσει σελίδα στην ΕΒΖ, με οφέλη που ακόμη δεν έχουμε φανταστεί”.

Η τοποθέτηση της κας Γκαρά: