Β. Λαμπάκης: “Θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την τουριστική σύνδεση της Τουρκίας αν δεν αναβαθμιστεί το τελωνείο των Κήπων”

Σε ζήτημα υψίστης σημασίας για την τοπική οικονομία ανήγαγε την αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης στην επαφή που είχε με το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο επισκέφθηκε την ΑΜ-Θ ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κος Λαμπάκης τόνισε μάλιστα, ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό και ει δυνατόν προ της προγραμματισμένης “ανακαίνισης” που θα κοστίσει 40.000.000 € και προέβλεψε ότι σε διαφορετική περίπτωση “θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος της τουριστικής διασύνδεσης με την Τουρκία” γεγονός που θα γεμίσει απογοήτευση του επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης, που στηρίζουν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας τους στου Τούρκους τουρίστες.

Όσο για την αναβάθμιση των 40.000.000 €, αυτή θα προσφέρει είκοσι λωρίδες κυκλοφορίας στο νευραλγικό τελωνείο (δέκα προς τη μία κατεύθυνση και δέκα προς την άλλη), όμως το μέγα ζητούμενο είναι οι άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να μειωθεί έστω και λίγο ο χρόνος αναμονής των τουριστών, που ορισμένες φορές μπορεί να φτάνει και τις πέντε ώρες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Λαμπάκη.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι και η δεύτερη γέφυρα που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στους Κήπους είναι ήσσονος σημασίας συγκριτικά με την αναβάθμιση του τελωνείου, το οποίο αιμοδοτεί τουριστικά όχι μόνο την Αλεξανδρούπολη, αλλά εν τέλει όλη τη βόρεια Ελλάδα.