Καταγγελια: Κλεβουν καυσιμα απο το λιμανακι της Μακρης

Μια καταγγελία που προκαλεί προβληματισμό έφτασε στο μέηλ του reportal.gr

Σύμφωνα με σα γράφει ο καταγγελιών -τα στοιχεία του οποίοι υπάρχουν στη διάθεση νας- στο λιμανάκι της Μάκρης σημειωνονται όλο και πιο συχνά κλοπές καυσίμων ατα σκάφη που είναι δεμένα στο λιμανάκι . Γράφει συγκεκριμένα ο Κ.Κ.

“Ενδεικτικά αναφέρω ότι τον Φεβρουάριο μου έκλαψαν την μπαταρία από τη βάρκα μου και πριν λίγες μέρες μου έκλεψαν το ντεπόζιτο της βενζίνης. Και τις δύο φορές σπάσανε τα λουκέτα από τα ντουλαπάκια της βάρκας.

Την Κυριακή, συζήτησα για την τελευταία κλοπή με έναν ιδιοκτήτη βάρκας στο λιμάνι της Μάκρης, ο οποίος με ενημέρωσε ότι τελευταία έχουν γίνει πολλές παρόμοιες κλοπές και ότι έχουν βρεθεί άδεια ντεπόζιτα πεταμένα σε διάφορα σημεία περιμετρικά του χωριού. Βάσιμες υποψίες επικεντρώνονται  σε ομάδα νεαρών, οι οποίοι κλέβουν τα ντεπόζιτα, μόνο από τετράχρονες εξωλέμβιες μηχανές, χρησιμοποιώντας την βενζίνη στα δικά τους μηχανάκια και στη συνέχεια πετούν τα άδεια ντεπόζιτα. Επίσης πληροφορήθηκα ο έχουν γίνει καταγγελίες στο λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και παρ’ όλα αυτά οι κλοπές συνεχίζονται.
Η επισκεψημότητα πολλών και μεγάλων σκαφών από ξένες χώρες και κυρίως από τη Βουλγαρία τον τελευταίο χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλη, οι κλοπές το μόνο που μπορούν να δημιουργήσουν, εκτός από την απώλεια περιουσίας είναι να αποτρέψουν τους ξένους να φέρνουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Μάκρης, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας, πρέπει να να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα αν θέλουμε τουρισμό και ανάπτυξη”