Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα εννέα στρατιωτικά ελικόπτερα

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται πλέον τα εννέα στρατιωτικά ελικόπτερα που μετέβησαν χθες στην πόλη από τη Ρουμανία και αρχικά είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Δημόκριτος.

Τα αμερικανικά ελικόπτερα έφτασαν στην πόλη από τη Ρουμανία και στο χώρο του λιμανιού που έχει επιλεγεί θα αποσυναρμολογηθούν και θα μεταφερθούν στην Ισπανία με αμερικανικό πλοίο, το οποίο καταπλέει στην Αλεξανδρούπολη σήμερα 24/10.

Αν και κατά ορισμένους όλη αυτή η κινητοποίηση σηματοδοτεί την έναρξη για την ανάπτυξη αμερικανικής βάσης απο/συναρμολόγησης ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. Ασφαλείς πληροφορες του “R” αναφέρουν οτι η συγκεκριμένη διαδικασία θα συμβεί μία μόνο φορά, δηλαδή όσο διαρκεί η συγκεκριμένη “επιχείρηση” καθώς οι σχετικές άδειες έχουν δοθεί για μία μόνο φορά.

Όπως και να ‘χει πάντως, όλη η διαδικασία -συμπεριλαμβανομένου και του απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης- αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου.