“Αθώος” δηλώνει ο φερόμενος ως τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Την αθωότητα του υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας της Αλεξανδρούπολης ο 32χρονος Σύρος Σ.Α. που συνελήφθη στην πρωτεύουσα του Έβρου την Πέμπτη 19/10 και βαρύνεται με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Ο 32χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια σήμερα Δευτέρα 23/10, σε μία διαδικασία που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες (και με την αγόρευση της εισαγγελέως υπερέβη τις πέντε), δηλώνοντας συνεχώς πώς δεν έχει καμία σχέση με τον ISIS και ότι ο ίδιος υπήρξε στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού – σύμφωνα πάντα με την δικηγόρο του κα Τριανταφυλλιά Τσιουλπά.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της κας Τσιουλπά, ο 32χρονος κρίθηκε “προσωρινά κρατούμενος” με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως και αυτό διότι λείπουν από την δικογραφία κάποια “ουσιώδη” όπως τα χαρακτήρισε η δικηγόρος έγγραφα, τα οποία αν υπήρχαν (θα ζητηθούν) ίσως και να αποδείκνυαν την αθωότητά του ή έστω την μη εμπλοκή του στον ISIS – κατά την άποψη της δικηγόρου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου είπε ακόμη ότι ενός πέντε ημερών θα υποβάλλει ένσταση επί της απόφασης της προσωρινής κράτησης διεκδικώντας το να αφεθεί ο πελάτης της ελεύθερος, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή του απολογία έγινε με τη συμμετοχή διαφορετικού διερμηνέα από εκείνον που υπήρχε στην αρχική του κατάθεση (σ.σ. η οποία ταυτόχρονα ήταν και ομολογία συμμετοχής του στον ISIS).

Η κα Τσιουλπά διευκρίνισε ότι “η πρώτη ομολογία, εφόσον έγινε αλλαγή διερμηνέα δεν ισχύει. Έχουμε περάσει σε απολογία ενώποιον της ανακρίτριας και αυτή ισχύει” ενώ κατέρριψε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν στην κατοχή του συλληφθέντος βίντεο με αποκεφαλισμούς και θηριωδίες του ISIS. Σημείωσε ότι το όποιο οπτικοκουστικό υλικό συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία συνηγορεί στο γεγονός ότι ο πελάτης της είναι ή υπήρξε μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατου.

Μεταφέροντας δηλώσεις του κατηγορουμένου, η κα Τσιουλπά είπε ότι σε περίπτωση που καταδικαστεί ως μέλος του ISIS αυτό θα σημαίνει ότι η Ελλάδα επικυρώνει το καθεστώς Άσαντ και ακυρώνει την προσπάθεια του συριακού λαού για μία ευνομούμενη και ελεύθερη δημοκρατία.