Αλεξανδρούπολη: Πρεμιέρα στην “Εδέμ” έκανε ο Ρένος Χαραλαμπίδης με την Μπάντα των Μποέμ

Την Αλεξανδρούπολη και το καφωδείο “Εδέμ” επέλεξε ο δημοφιλής καλλιτέχνης Ρένος Χαραλαμπίδης για την πρεμιέρα του “ιδιότυπου stand up κωμικοτράτζεντι” -όπως το ονομάζει ο ίδιος- σόου, που θα κάνει για όλο το χειμώνα μαζί με τη Μπάντα των Μποέμ.

Το “R” συνάντησε τον δημοφιλή ηθοποιό ο οποίος μίλησε τόσο για την παρθενική συναυλία στην Εδέμ, όσο και το περιεχόμενο του προγράμματος που παρουσιάζει. Εκμυστηρεύτηκε δε, πως παρά το γεγονός ότι είναι στο σανίδι εδώ και 25 χρόνια, ακόμα και σήμερα οι πρεμιέρες του προκαλούν τρακ, ειδικά αν σε αυτές βρίσκονται και “δικοί του” άνθρωποι.

Διαβάστε όσα είπε:

• Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα αυτή στην Αλεξανδρούπολη γιατί είναι η πρώτη μέρα μιας πολύ ιδιότυπης περιοδείας που ξεκινάω παίζοντας μουσική και τραγούδια από ταινίες που έπαιξά ή σκηνοθέτησα, από τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχα, από θεατρικές παραστάσεις που έπαιξε όλα τα 25 χρόνια που είμαι ηθοποιός και δημιουργώντας ένα πολύ ιδιότυπο “stand up κωμικοτράτζεντι”, που είναι μια αίσθηση, ας πούμε ένας Μπουκόφσκι που δεν έχει μεθύσει και λέει ιστορίες από τη δουλειά του και από τη ζωή του.
Η δουλειά μου αφορά όλο το κοινό. Δηλαδή όταν λέω ιστορίες με τη φίλη μου τη Δήμητρα τη Ματσούκα, αυτό αφορα όχι μόνο όσους ήταν πάνω στο πλατό, αλλά και όσους όλα αυτά τα χρόνια είδαν τη δουλειά μας.
Εγώ τραγουδάω πάρα πολλά χρόνια, αλλά το κοινό δεν ξέρει ότι είμαι εγώ. Για παράδειγμα το ραδιόφωνο εδώ και μια δεκαετία παίζει ένα τραγούδι μας – τα «ήσυχα βράδια»- που είναι ένα τραγούδι διασκευή σε ηλεκτρόνικα μποσσα νόβα που το πήραμε από την Αρλέτα – το είχε πρωτοπει η Αρλέτα.
• Αποφάσισα να ξεκινήσω από την Αλεξανδρούπολη γιατί όταν ξεκινάς από τον τόπο σου παίρνεις το βάπτισμα του πυρός. Είναι δύσκολο. Όπως είναι δύσκολο όταν έρχονται οι γονείς μου να με δουν στο θέατρο. Ακόμα ντρέπομαι. Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το τρακ προς τους δικούς μου ανθρώπους. Έτσι σκέφτηκα ότι αν ξεκινήσω από δω και ξεπεράσω το τρακ, όλα θα είναι πιο εύκολα
Η συναυλία στην Εδέμ ήταν τόσο διαδραστική και δημιουργική που όταν γύρισα στο ξενοδοχείο κράτησα σημειώσεις από αυτά που μου λέγανε οι θεατές. Επειδή αυτό το θέαμα που κάνω είναι πάντα εν εξελίξει, θα τις χρησιμοποιώ από παράσταση σε παράσταση.
• Η μπάντα των Μποέμ είναι η μπάντα των καλύτερων Ελλήνων μουσικών. Κιθαρίστας ειναι ο Ηλίας Κατελάνος, ντράμερ ο Βαγγέλης Καλαμάρος και στο μπάσο ο Αιμίλιος Μπαργιαμπάς. Με κολακεύει ότι ήρθανε μαζί μου σε αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι ανά την Ελλάδα.
Θα ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα γιατί έχει ενδιαφέρον να παίζεις εκτός Αθηνών. Η Αθήνα ειναι ένα κουρασμένο-κορεσμένο μέρος. Όταν λοιπόν βγαίνεις εκτός Αθηνών είναι τόσο συγκινητικά η δίψα και το ενδιαφέρον των ανθρώπων, σου δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσεις, αλλά και να βρεις την ακρίβεια να πεις αυτό που θες να πεις. Στη συναυλία στην Εδέμ είδα ότι ο κόσμος ήθελε πολύ να συνδημιουργήσει μαζί μου.
• Ξέρω ότι η αίσθηση που έχει ο θεατής είναι πως αυτό που βλέπει είναι αυτοσχεδιαστικό. Αλλά δεν είναι. Είναι αυστηρά στημένο και δομημένο το σόου. Εμένα η πληρωμή μου από τις συναυλίες μου είναι οι συμβουλές και οι γνώμες του κοινού για το σόου μας.
Είμαι ταυτοχρόνως ηθοποιός και σκηνοθέτης μουσικός  – αυτές τις τρεις ιδιότητες επικαλούμαι επί σκηνής σε αυτό το σόου
• Εκτός από τη Μπάντα των Μποέμ, παίζω σε καθημερινή σειρά στο Star Channel και την Άνοιξη θα με δείτε στο Θέατρο Τέχνης όπου θα κάνω τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ. Χρησιμοποιώ τις περιοδείες μου σαν practice. Ο ηθοποιός είναι όπως ο αθλητής – η σχέση με το κοινό είναι σαν στίβος μάχης. Αν δεν το καλλιεργείς, έσβησε το χάρισμα της επικοινωνίας.

Το μήνυμά μου είναι πως στο τέλος, όπως και να ‘χει εμείς θα είμαστε νικητές!