Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Συνελήφθη γιατρός για “φακελάκι”

Ένας ακόμη γιατρός του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης συνελήφθη για χρηματισμό κατόπιν καταγγελίας ασθενούς, που προκάλεσε μία συντονισμένη επιχείρηση για την αποκάλυψη της υπόθεσης. Ο γιατρός πέρασε το βράδυ της Δευτέρας στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης και το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία του χρηματισμού (πλημμέλημα) και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για γιατρό με μακρά θητεία στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ της υπόθεσης έχει ήδη επιληφθεί και η διοίκηση του Νοσοκομείου για να γίνει η απαραίτητη πειθαρχική διαδικασία.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι ο δεύτερος που κατηγορείται για “φακελάκι” μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο έτερος γιατρός που είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο πριν από μερικούς μήνες έχει ήδη παυθεί από τα καθήκοντα του.

Επιπλέον να σημειώσουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι είχε αποκαλυφθεί συμμετοχή ενός γιατρού του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ενός του Διδυμοτείχου σε σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις.

Η ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου, Δημήτρη Αδαμίδη:

Πανεπιστημιακός ιατρός του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη εχθές το βράδυ από προσωπικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, επ΄ αυτοφώρω για χρηματισμό (φακελάκι). Ο συλληφθής κρατήθηκε την νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο.

Το πρόβλημα υγείας του ασθενούς αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας. Οι ασθενείς που πέφτουν θύματα εκβιασμού για να δώσουν χρηματική αμοιβή σε προσωπικό του νοσοκομείου δεν πρέπει να διστάζουν να κάνουν ενυπόγραφες καταγγελίες στην αστυνομία. Η διοίκηση του ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ εγγυάται την έγκαιρη πλήρη και ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας και σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αυτό θα αντιμετωπιστεί σε άλλο νοσοκομείο του ΕΣΥ με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας.

 Θα ακολουθηθεί προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία