Μείζον πρόβλημα η σχολική διαρροή στο Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης

“Περίπου 50” είναι τα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο διευθυντής του ΕΕΕΚ Θανάσης Δημαράς, παραδεχόμενος ότι το σχολείο “αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σχολική διαρροή” – δηλαδή καλείται να διαχειριστεί τη μη προσέλευση των παιδιών στο σχολείο, παρά το γεγονός ότι είναι εγγεγραμμένα σε αυτό.

Ωστόσο το πρόσφατο απόκτημα του σχολείου, που είναι ένα λεωφορείο μεταφοράς μαθητών με ράμπα για αναπηρικό αμαξίδιο, ίσως να συνδράμει με κάποιο τρόπο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού επιλύει εν τοις πράγμασι το ζήτημα της μετακίνησης των παιδιών που χρησιμοποιούν αμαξίδιο.

Το λεωφορείο έφτασε στο σχολείο ως δωρεά του ιδρύματος Ευγενίδου και η χρήση του απαλλάσσει τα παιδιά από την ταλαιπωρία της μέχρι πρότινος μετακίνησης, αφού κάθε μαθητής/τρια κινούμενος/η με το αμαξίδιο έπρεπε υποβοηθούμενος/η να σηκωθεί από αυτό, να μπει στο λεωφορείο και η ίδια διαδικασία να επαναληφθεί συνολικά τέσσερις φορές την ημέρα (δύο το πρωί όταν το παιδί πάει στο σχολείο και δύο το μεσημέρι όταν γυρνά). Εκτός από ψυχοφθόρα, αυτή η διαδικασία είναι και επιβαρυντική για τη σπονδυλική στήλη των παιδιών επεσήμαναν οι εκπαιδευτικοί, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κο Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη για τη δωρέα που φτάνει σε αξία περίπου τις 50.000 €.

Το λεωφορείο της δωρεάς Ευγενίδου είναι το τρίτο που αποκτά το ΕΕΕΚ, όμως ένα εκ των δύο προϋπαρχόντων (που είχαν φτάσει στο σχολείο απο δωρεά της Εθνικής Τράπεζας) έχει αποσυρθεί λόγω των πολλών χιλιομέτρων που έχει διανύσει.