2.500 καπάκια “κέρδισε” ο Σύλλογος ΑμεΑ Έβρου από τον 3ο Ποδηλατικό γύρο στο βόρειο Έβρο

Την διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα των 2.500 πλαστικών καπακιών αποκόμισε ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, από το περιθώριο του 3ου Ποδηλατικού γύρου των μνημείων του βορείου Έβρου, που έγινε στο δήμο Ορεστιάδας την Κυριακή 8 Οκτωβριου.

Πιο συγκεκριμένο στο πλαίσιο του ποδηλατικού γύρου, η Εθελοντική Ομάδα Γονέων Ορεστιάδας οργάνωσε τη δράση συλλογής πλαστικών καπακιών στην κεντρική πλατεία της πόλης, με την τελική “συγκομιδή” να είναι ιδιαίτερα πλούσια, αλλά κυρίως εξαιρετικά χρήσιμη για τον Σύλλογο. Να θυμίσουμε ότι τα πλαστικά καπάκια συλλέγονται από τους Συλλόγους ΑμεΑ ανά την Ελλάδα και ανταλλάσσονται με αναπηρικά αμαξίδια. Επειδή όμως η επιθυμητή ποσότητα καπακιών που αντιστοιχεί σε ένα αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κάθε προσφορά γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση τόσο για αυτούς που στήριξαν τη δράση, όσο και για αυτούς που την εμπνεύστηκαν:

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Έβρου σας ευχαριστεί (σχολικές μονάδες, εθελοντές, την εθελοντική ομάδα γονέων Ορεστιάδας και καθένα ξεχωριστά) για την γενναιόδωρη πρωτοβουλία σας. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλετε σημαντικά στην πραγμάτωση των σκοπών του Συλλόγου μας, που είναι η κάθε μορφής βοήθεια και συμπαράσταση προς τα μέλη μας, τις οικογένειες τους και τους εθελοντές. Η αλληλεγγύη στον πάσχοντα συνάνθρωπο  δικαιώνει την ανθρώπινη υπόσταση μας.

Η ευγενική σας κίνηση προσφοράς προς τον Σύλλογο, μας συγκινεί ιδιαίτερα και την αποδεχόμαστε με ευγνωμοσύνη. Συγκεκριμένα, στις 8-10-17 στα πλαίσια της εκδήλωσης  3Ος  Ποδηλατικός  Γύρος Μνημείων Β. Έβρου συγκεντρώθηκαν συνολικά 2.500 κιλά πλαστικά καπάκια.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα μέλη της εθελοντικής ομάδας γονέων Ορεστιάδας και πιο συγκεκριμένα : Δεμερτζή Δέσποινα, Δημητριαδου Αναστασία, Λαφκίδου Άννα, Μάντη Νατάσσα, Μητσοπούλου Γεωργία, Παπαιωάννου Γιώργος Τσομπανίδης Σταύρος , Τσομπανίδου Φωτεινή, Φειδανίδου Αναστασία, Φειδανίδου Μαρία.

Την Κυριακή στις 8-10-2017 στα πλαίσια της εκδήλωσης  «3Ος  Ποδηλατικός  Γύρος Μνημείων Β. Έβρου», που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας γονέων Ορεστιάδας,  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία  συνολικά πάνω από 2.500 κιλά πλαστικά καπάκια.

Το ΔΣ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Ευθυμιάδης Κώστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασίλειο, τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου Ιωάννη, για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας να μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης, ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Ορεστιάδας,  που εργάστηκαν για τη φόρτωση των καπακιών, καθώς και τους οδηγούς που τα μετέφεραν στην Αλεξανδρούπολη

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ευθυμιάδης Κώστας     
Τριμελής Διοικούσα Επιτροπή Παραρτήματος Β. Έβρου Παρούσης Γεώργιος, Φωτίδης Ηλίας, Κεσσούδη Παναγιώτα
Ο Γραμματέας Μπαλτούμας Βασίλης