Έντεκα εικόνες από τη μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων που έγινε στην Αλεξανδρούπολη

Πέρα από κάθε προσδοκία κινήθηκε η συμμετοχή των συνταξιούχων όλων των κλάδων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με το κάλεσμα να απευθύνεται σε όλα τα σωματεία της ΑΜ-Θ.

Το ραντεβού είχε από μέρες καθοριστεί για την Αλεξανδρούπολη, μπροστά στη Στοά του Επιμελητηρίου

Τα “τιμημένα γηρατειά” διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτίθενται να αποδεχτούν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις τους κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για το γεγονός ότι ενώ υποσχέθηκε πως δεν  θα πειράξει τις συντάξεις, εφάρμοσε και αυτή μειώσεις.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνταξιούχοι από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (Δράμα, Καβάλα, Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη) ενώ από μικροφώνου ακούστηκε και η πρόταση σύστασης ενός πολιτικού φορέα προερχόμενου από τις τάξεις των συνταξιούχους επειδή “οι υπάρχοντες πολιτικοί στηρίζουν ο ένας τον άλλον εις βάρος του λαού”

Για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων από την Αθήνα. Εξ αυτών προέκυψε η πληροφορία ότι την 1η Νοεμβρίου επίκειται και συνάντηση των συνταξιούχων με αρμόδιους υπουργούς.

Η συγκέντρωση των συνταξιούχων διήρκησε περισσότερο από μία ώρα κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν από το βήμα τα αιτήματα των επιμέρους κλάδων των συνταξιούχων, τα οποία όμως έχουν τον εξής κοινό παρονομαστή: ότι οι συντάξεις είναι ήδη περικομένες αρκετά και άρα είναι αδύνατον να μειωθούν κι άλλο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι συνταξιούχοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης