Το RUN GREECE πάει “Μαραθώνιο”… Αυτοί είναι οι 20 δρομείς που θα εκπροσωπήσουν την Αλεξανδρούπολη

Μία ακόμη καινοτομία εγκαινιάζει φέτος η αθλητική δράση “RUN GREECE” που αφορά το δρομικό κίνημα και υπό την ομπρέλα της διοργανώνονται αγώνες δρόμου σε επτά πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αλεξανδρούπολη.

Η διοργάνωση που υποστηρίζεται από τον ΣΕΓΑΣ, φέτος έγινε για τέταρτη φορά στην Αλεξανδρούπολη προσελκύοντας διπλάσιους αθλητές από την πρώτη (1800 αθλητές το 2014/ 3550 φέτος) και οι καλύτεροι αυτών θα εκπροσωπήσουν την πόλη στην ειδική διοργάνωση που θα γίνει στην Αθήνα και είναι ενταγμένη στον φετινό Μαραθώνιο, ενώ υποστηρίζεται οικονομικά από τον ασφαλιστικό όμιλο ERGO.

Πιο συγκεκριμένα οι είκοσι καλύτεροι αθλητές ανά ηλικιακή κατηγορία (δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες) στο δρόμο των 5 χιλιομέτρων θα τρέξουν στην Αθήνα σε ειδική διαδρομή μήκους 3 χιλιομέτρων που είναι ενταγμένη στον φετινό Μαραθώνιο. Ο αγώνας θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου και έχει τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο όντας προγραμματισμένος να λήξει λίγο πριν τον τερματισμό των μαραθωνοδρόμων.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν συνολικά 140 αθλητές (20 από κάθε πόλη που φιλοξενεί RUN GREECE) και η βαθμολογία θα είναι συνολική για κάθε ομάδα. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια 30 λεπτών και η ομάδα που θα κερδίσει θα λάβει χρηματικό έπαθλο, το οποίο ομως θα προσφέρει σε έναν κοινωνικό φορέα της περιφέρειας από όπου προέρχεται.

Η εικοσάδα της Αλεξανδρούπολης έλαβε τα σχετικά vouchers για την μετάβαση στην Αθήνα στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε για τη βράβευση των εθελοντών του φετινού RUN GREECE, δια χειρός του διευθυντή στρατηγικού μάρκετινγκ της ERGO κου Χρήστου Θεοδωρίδη ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης ως “τη μεγαλύτερη από όσες έχει παραβρεθεί”.

Αναμνηστικές πλακέτες πήραν για τη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή του αγώνα όλοι οι φορείς που συνέδραμαν όπως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η Περιφέρεια ΑΜΘ, η ΠΕ Έβρου, η Αστυνομία, ο Στρατός, ο Ερυθρός Σταυρός κα.

Επίσης μετάλλια και κονκάρδες διανεμήθηκαν στους μεμονωμένους εθελοντές ενώ κατά την έναρξη της εκδήλωσης έγινε η προβολή του βίντεο του αγώνα της Αλεξανδρούπολης που επιμελήθηκε και θα προβάλει προσεχώς η ΕΡΤ3.