Μέχρι 26 Μαρτίου 2018 η παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Σαμοθρακιτών

Θετικά απάντησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου για παράταση στην προθεσμία καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών, για τους κατοίκους της Σαμοθράκης δεδομένης της καταστροφής που υπέστη το νησί από τη θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου.

Η παράταση που έδωσε το υπουργείο διαρκεί μέχρι 26 Μαρτίου, δηλαδή για το διάστημα που το νησί θα είναι “σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, και μπορεί να επεκταθεί αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου έχει υποβάλει το ίδιο αίτημα και προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κο Μπακαλέξη και την αρμόδια υπουργό κα Αχτσιόγλου, προκειμένου να υπάρξει αναστολή των προθεσμιών καταβολής των τακτικών ασφαλιστικών εισφορών και διαγραφή των προστίμων που επεβλήθησαν σε επιχειρήσεις της Σαμοθράκης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Έβρου “ευχαριστεί θερμά τους Βουλευτές του Νομού Έβρου για τη στήριξη του αιτήματος”. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:  “ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τους κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού μας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας αυτή. Ευελπιστούμε για την περαιτέρω υποστήριξη και τις δικές τους ενέργειες και για το αίτημά του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη αρωγή προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στην Σαμοθράκη και δοκιμάζονται από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν”