Αυτός είναι ο τραπεζικός λογαριασμός για βοήθεια προς τη Σαμοθράκη

Στη διάθεση όσων επιθυμούν να συνδράμουν τους πληγέντες κατοίκους της Σαμοθράκης είναι πλέον ο τραπεζικός λογαριασμός που άνοιξε στην Εθνική Τράπεζα με ενέργειες του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμου.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως σε συνεννόηση με το Δήμο Σαμοθράκης προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων του νησιού από τις πρόσφατες καταστροφές εξαιτίας των πρωτοφανών και ακραίων καιρικών φαινομένων. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συντοπιτών μας, από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, για  βοήθεια προς το νησί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, θέλοντας να διασφαλίσει την χρηστή διαχείριση και την απόλυτη διαφάνεια στην όλη διαδικασία, προχώρησε στη σύσταση διαχειριστικής – ερανικής  επιτροπής αποτελούμενη από τα μέλη του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Αλεξανδρούπολης, που είναι οι παρακάτω:

  1. Μπέρδου Αικατερίνη του Σταύρου
  2. Μπέρδου Σαββίνα του Σταύρου
  3. Απότας Δημήτριος του Κομνηνού
  4. Στεργίου Σάββας του Κυριάκου
  5. Δέλκου Σμαρώ του Παναγιώτη
  6. Γιατράκη Μαρία του Ελευθερίου
  7. Μαστραγγελής Ιωάννης του Παναγιώτη

Από αύριο το πρωί, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρήσουν στην κατάθεση  του ποσού που επιθυμούν, συμβάλλοντας στην βοήθεια προς του πληγέντες κατοίκους της Σαμοθράκης.

Ο αριθμός και το ΙΒΑΝ του ειδικού ερανικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα είναι:

306/004832-15
GR94 0110 3060 0000 3060 0483 215

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την υλοποίηση της ιδέας που είχε ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Παπαράδης και είχε μοιραστεί με τους «φίλους» του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Πριν από μερικές ημέρες ο κος Παπαράδης είχε προτείνει δημόσια τη συγκέντρωση χρημάτων για τους πληγέντες του νησιού και σε συνέχεια της πρότασης του έγιναν οι απαραίτητες επαφές ώστε να βρεθεί ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος.

Φτάνοντας η ιδέα στα ευήκοα ώτα του κου Άνθιμου, όχι μόνο δημιουργήθηκε τραπεζικός λογαριασμός, αλλά συστάθηκε και διαχειριστική επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των χρημάτων και της διαδικασίας εν γένει.