Πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων φοιτητών Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη μέσω της HELMSIC

H Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης φιλοξένησε κατά το χρονικό διάστημα 1 με 30 Σεπτεμβρίου 2017, για τέταρτη συνεχή χρονιά, μέσω της φοιτητικής οργάνωσης HELMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee – Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής) , περισσότερους από 30 φοιτητές Ιατρικής ξένων Πανεπιστημίων από όλα τα μέρη του κόσμου (Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Χιλή, Ιράκ, Γκάνα, Αίγυπτο, Φινλανδία, Ρουμανία, Κένυα, Τουρκία, Ζάμπια, Ιορδανία, Ουγγαρία, Τυνησία, Γαλλία  κ.α.)

Κατά την παραμονή τους οι φιλοξενούμενοι φοιτητές παρακολούθησαν όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις της Ιατρικής Σχολής, ενταγμένοι σε Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Ερευνητικά Εργαστήριά της. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Δραγάνα, εκπαιδευτικό πρακτικό σεμινάριο συρραφής τραύματος σε προπλάσματα που αποτέλεσε την κεντρική εκπαιδευτική εκδήλωση του προγράμματος. Το δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μοναδικό σε όλο το πρόγραμμα ανταλλαγών φοιτητών Ιατρικής της IFMSA (International Federation of Medical Students Associations) και πραγματοποιείται παγκοσμίως μόνο στο Δ.Π.Θ.

Το πρόγραμμα της διαμονής των ξένων φοιτητών εμπλουτίστηκε από εξορμήσεις και ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με σκοπό την γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Τα Σαββατοκύριακα οι φοιτητές επισκέφθηκαν την Σαμοθράκη, το βόρειο Έβρο, την Ξάνθη, και την Καβάλα.