Δεν αλλάζει προς το παρόν το χωροταξικό του “Καλλικράτη” ελλείψει πόρων, λέει ο Σκουρλέτης

Καμία πρόθεση δεν έχει το Υπουργείο Εσωτερικών να ασχοληθεί με το χωροταξικό του “Καλλικράτη” διεμήνυσε από την Καλαμάτα, ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Με άλλα λόγια, το ‘όνειρο’ για δημιουργία έκτου δήμου στον Έβρο μάλλον απομακρύνεται και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι’ αυτό – σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο κος Σκουρλέτης.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -και το οποίο μάλλον θα κατατεθεί έως το τέλος του έτους- σε αυτό δεν θίγεται καθόλου το θέμα αλλαγής ορίων στους υφιστάμενους δήμους της χώρας, ελέω οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το airetos.gr, ο κος Σκουρλέτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την επίσκεψη του στην Καλαμάτα, είπε για το χωροταξικό του Καλλικράτη: “Δεν θα ανοίξουμε το χωροταξικό ζήτημα, όχι γιατί θεωρούμε ότι έτσι όπως σχεδιάστηκε ο «Καλλικράτης» ήταν όλα άρτια σχεδιασμένα, θα έλεγα το αντίθετο. Η ευρωπαϊκή η εμπειρία δείχνει ότι θα μπορούσαμε κι εμείς στην Ελλάδα να κινηθούμε σε έναν αριθμό περισσοτέρων δήμων, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις –όπως η στελέχωση των δήμων και η ενίσχυσή τους με πόρους– ώστε να ανοίξει αυτό το θέμα. Ας πούμε ότι το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, στις σκέψεις μας, για κάποια άλλη στιγμή”.