Τέσσερις εικόνες από το γραφείο του δημάρχου της Σαμοθράκης

Οι μέρες μετά τη θεομηνία είναι σίγουρα πολύ δύσκολες για τη Σαμοθράκη. Η υποχώρηση του φαινομένου, οι συνεχείς αυτοψίες και έρευνες φέρνουν στο φως ολοένα και πιο καθαρά το μέγεθος της τραγωδίας.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται από το νησί προς “τον έξω κόσμο” είναι όλες κομμάτια ενός θλιβερού παζλ που όταν συντεθεί στην ολότητα του θα αποδείξει ότι κανένας από τους “Μεγάλους Θεούς” δεν λυπήθηκε τη Σαμοθράκη.

Για τους αισιόδοξους, από την άλλη, όλο αυτό μπορεί να σημαίνει απλώς μια δοκιμασία της αντοχής των Σαμοθρακιτών, όμως όπως και να ‘χει κάτοικοι του νησιού βρίσκονται ενώπιον μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, για την οποία δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να τη διαχειριστούν.

Στο παρόν θέλουμε κι εμείς με τη σειρά μας να σφίξουμε το χέρι όλων αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται να επαναφέρουν τη ζωή τους στην κανονικότητα και παραθέτουμε τέσσερις εικόνες από το δημαρχείο του νησιού στη Χώρα, τις οποίες μας απέστειλε αναγνώστρια.

Η αποστολέας των φωτογραφιών είναι εργαζόμενη του Δήμου Σαμοθράκης και όπως μας ενημέρωσε μετά βίας μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, την ώρα που σήκωνε το κινητό της για να τραβήξει αυτές τις φωτό στις οποίες -με αρκετή προσπάθεια λόγω της καταστροφής- μπορεί κανείς να διακρίνει ανάμεσα στις λασπες και τα μπάζα το γραφείο του δημάρχου Σαμοθράκης το οποίο πλέον στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας.