Σχεδόν ολοκληρωτικά καταστράφηκε το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης – Τι θα γίνει από δω και στο εξής

Σε μία σειρά παρεμβάσεων αναφορικά με το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης, το οποίο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά, προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας.

Μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του Υπουργείου, διαπιστώθηκε ότι έχουν καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός του ΚΥ, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας καθώς και η φαρμακαποθήκη.

Κατόπιν της αυτοψίας που διενεργήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου το ΥΠουργείο Υγείας ενημερώνει ότι:

1.Πραγματοποιήθηκε άμεσα αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα.
2.Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του ΚΥ.
3.Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού (ΠΙ) προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εφόσον παραστεί ανάγκη.
4.Δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης ΥΠΕ. Η μόνιμη λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση του εξοπλισμού από πόρους του αποθεματικού ταμείου του υπουργείου Υγείας.
5.Αποφασίστηκε να μεταβεί σήμερα το πρωί, κλιμάκιο τεχνικών από την 4η ΥΠΕ προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας.
6.Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου ανακατασκευής του ΚΥ στο ΕΣΠΑ.