Εστάλησαν και τα πρώτα χρήματα για τη Σαμοθράκη – 150.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών

Με το ποσό των 150.000 € ενισχύει άμεσα τη Σαμοθράκη το Υπουργείο Εσωτερικών εις απάντηση του σχετικού αιτήματος του δημάρχου Θανάση Βίτσα. Ο υπουργός υπέγραψε τη σχετική απόφαση χορήγησης των χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν “για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από τις ζημιές στις υποδομές, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί”

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αποδίδεται στον δήμο με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εστάλη αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, σχετικά με την εξαίρεση των επιχειρηματιών της Σαμοθράκης από την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Ο κος Τοψίδης ζητά να υπογραφεί υπουργική απόφαση με την οποία θα εξαιρούνται οι επιχειρηματίες της Σαμοθράκης για εννέα μήνες από την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών για τουλάχιστον εννέα μήνες, επικαλούμενος το γεγονός ότι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί και για άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας και προτάσσοντας το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της Σαμοθράκης, είναι μόνο 271, άρα η οικονομική ζημία του κράτους από την μη καταβολή των χρημάτων για το συγκεκριμένο διάστημα, δεν θα είναι μεγάλη.

Στο “παιχνίδι” μπαίνει και η εταιρία ΣΑΟΣ, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει εισιτήρια αξίας 7.000 € σε δημόσιους υπαλλήλους (Πολιτικής Προστασίας, Στρατού, Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ και τα οχήματα – μηχανήματα που συνοδεύουν) οι οποίοι εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στις εργασίες αποκατάστασης από τη θεομηνία στη Σαμοθράκη.

Η SAOS FERRIES, στα πλαίσια της συνεχούς προσφοράς στην τοπική κοινωνία και με γνώμονα την ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων από την πρόσφατη φυσική καταστροφή, αποφασίζει να παρέχει δωρεάν τα εισιτήρια, προς και από τη Σαμοθράκη, στα στελέχη των Δημόσιων Υπηρεσιών (Πολιτικής Προστασίας, Στρατού, Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ κλπ.) και τα οχήματα – μηχανήματα που συνοδεύουν, για την άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών .