Εγγραφές στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών ΕΕΣ στο Διδυμότειχο

Από τις αρχές του 2017 λειτουργεί στο Διδυμότειχο Σχολή Σαμαρειτών –Διασωστών, στην οποία μέχρι σήμερα εκπαιδεύονται  21 Δόκιμοι Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, για να μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Μάλιστα θα μπορούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017, που θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους, να προσφέρουν υγειονομική κάλυψη, πρώτες βοήθειες και διάσωση, σε αθλητικούς αγώνες και διάφορες ομαδικές εκδηλώσεις, έτοιμοι να δράσουν σε φυσικές ή άλλες καταστροφές και γενικά σε κάθε είδους έκτατη κατάσταση για να σώσουν τον κάθε άνθρωπο, που θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το  Σώμα  Εθελοντών  Σαμαρειτών, Διασωστών  & Ναυαγοσωστών του  Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού,  δημιουργήθηκε το 1932 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη Πρώτων  Βοηθειών  και  Διάσωσης  στην Ελλάδα, έτοιμη να δράσει σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών και σε κάθε είδους έκτακτη κατάσταση, όσο υπάρχουν άνθρωποι. Δραστηριοποιείται  σε  35  πόλεις   της Ελλάδας και παρέχει  εξειδικευμένες  υπηρεσίες  Πρώτων  Βοηθειών,  Προνοσοκομειακής  Υποστήριξης  Ζωής,  Έρευνας  και  Διάσωσης,  Πρόληψης  και  Αντιμετώπισης  Καταστροφών.

Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ, το οποίο είναι το πληρέστερο που υπάρχει στη χώρα μας, σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων και είναι ετήσιας διάρκειας, σχεδιάζεται από το Τμήμα μας να λειτουργήσει και στο Διδυμότειχο για το Εκπαιδευτικό έτος 2017-2018. Μάλιστα για το λόγο αυτό αναγράφεται και το Διδυμότειχο στις υποβαλλόμενες, ηλεκτρονικά αιτήσεις των  υποψήφιων Εθελοντών Σαμαρειτών- Διασωστών της ιστορικής μας πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, στο στοιχείο (της αίτησης) Πόλη Ενδιαφέροντος, που επιλέγουν και στην οποία   επιθυμούν να εκπαιδευτούν.  Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα :  www.samarites.gr