Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ ο θάνατος της Βρετανίδας στη Ροδόπη

Στις πρώτες θέσεις της ηλεκτρονικής του σελίδας έπαιξε το θέμα της εξαφάνισης και του θανάτου -εν τέλει- της 63χρονης Βρετανίδας στη Ροδόπης, η εφημερίδα Guardian.

Να σημειώσουμε ότι ο Guardian είναι ένα από τα βρετανικά ΜΜΕ με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα παγκοσμίως και η φιλοξενία της είδησης προφανώς δεν τιμά την περιοχή μας, αν και δεν μπορεί να πει κανείς ότι “μας κατηγορεί”.

Η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ επικαλούμενη μάλιστα και εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας της Ροδόπης, ο οποίος παραδέχεται ότι το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε διαμελισμένο στην περιοχή Πύργος στα Πετρωτά, ενώ επισημαίνει ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκαν τα μέλη “‘απέχει 3-4 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο”.

Από το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, πληροφορούμαστε ακόμα ότι η αστυνομία της Ροδόπης ενημερώθηκε από τη Βρετανική Πρεσβεία της Αθήνας, στην οποία η πληροφορία έφτασε μέσω του αδερφού της εκλιπούσης Matthew.

Το όνομα της 63χρονης γυναίκας ήταν Celia Lois Hollingrowth, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός που μίλησε στον Guardian παραδέχεται πως είναι γνωστό ότι στην περιοχή (εν όπου έγινε το τραγικό συμβάν) είναι γνωστό ότι υπάρχουν άγρια σκυλιά και λύκοι.

Παράλληλα ο Έλληνας αστυνομικός διερωτάται πώς είναι δυνατόν το πτώμα της γυναίκας να βρέθηκε τόσο μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται τουρίστες, ενώ από το ρεπορτάζ πληροφορούμαστε ότι η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις έρευνες για την εξακρίβωση τω συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν.

/δείτε το ρεπορτάζ του Guardian εδώ