Έβρος: Ο Μουσουλμανικός Σύλλογος του Διδυμοτείχου κατέβηκε στις Φέρες και προκαλεί αντιδράσεις

Σε αναστάτωση βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η μουσουλμανική -και όχι μόνο- κοινότητα των Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος είναι η λειτουργία παραρτήματος του “Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Έβρου” στην πόλη των Φερών, η οποία κατά πληροφορίες του “R” δεν είναι ιδιαιτέρως επιθυμητή (από τους εκεί μουσουλμάνους).

Το παράρτημα του Συλλόγου στις Φέρες πάντως λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες σε μισθωμένο χώρο, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι η μουσουλμανική κοινότητα των Φερών είναι από καιρό οργανωμένη σε συλλόγους και σωματεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η “κάθοδος” των μουσουλμάνων του Διδυμοτείχου στις Φέρες προκαλεί ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία, αλλά και έναν σχετικό αναβρασμό υπό το βάρος του οποίου δεν έγινε τελικά η τελετή των εγκαινίων του παραρτήματος, παρολο που ήταν προγραμματισμένη.

Εν τω μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία του παραρτήματος στις Φέρες δεν βρίσκει σύμφωνο τον Μουφτή Διδυμοτείχου, ενώ το θέμα παρακολουθείται στενά και από τις τοπικές αρχές.