Ορεστιάδα: Η άφιξη του Πατριάρχη και η θεμελίωση του ναού του Αγίου Κυρίλλου σε “σαθρό” έδαφος

Μία σοβαρή καταγγελία κάνει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η επικεφαλής της παράταξης “Ορεστιάδα, Τόπος Να Ζω”, Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Η καταγγελία της, που συνοδεύει και με σχετική φωτογραφία έχει να κάνει με τη θεμελίωση του ναού του Αγίου Κύριλλου, που θα γίνει από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την προσεχή Κυριακή. Ή μήπως δεν θα γίνει;

Με βάση την καταγγελία της κας Γκουγκουσκίδου, ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το οικόπεδο θα είναι κλειδωμένος (!) ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχει θέμα με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Η καταγγελία της κας Γκουγκουσκίδου:

Αυτό είναι το τσιμέντο που κάποιοι (σταλμένοι από την Μητρόπολη; σταλμένοι από τον Δήμο;) προσπάθησαν να ρίξουν στην αυλή του οικοπέδου που ανήκει στην κυριότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας, δηλαδή στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ήθελαν να ολοκληρώσουν αυτό το κομμάτι με τσιμέντο και να στήσουν μία κολώνα πάνω στην οποία θα έβαζαν ένα σταυρό, κατασκευή που θα χρησιμοποιούνταν για τη θεμελίωση του νέου ναού από τον Πατριάρχη. Όμως τους σταμάτησαν οι νόμιμοι χρήστες του οικοπέδου αυτού, απαγορεύοντάς τους τη συνέχιση των εργασιών και προειδοποιώντας τους ότι δεν θα επιτρέψουν την είσοδό τους στο οικόπεδο αυτό για τη θεμελίωση του ναού. Σημειωτέον ότι την Κυριακή η υπηρεσία θα είναι κλειστή, το οικόπεδο είναι περιφραγμένο και η αυλόπορτά του κλειδωμένη. Αδυνατώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν η Δημοτική και η Εκκλησιαστική Αρχή του τόπου μας να κάνουν όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και να εμπλέκουν και τον Πατριάρχη σε αυτή την αμφιβόλου νομιμότητας και απ’ ότι φαίνεται αδύνατο να πραγματοποιηθεί θεμελίωση.

Update:

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος e-vertigo.gr η θεμελίωση του ναού του Αγίου Κυρίλλου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν θα γίνει τελικά στην Ορεστιάδα.