Ο περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν “στήνει στον τοίχο” Πέτροβιτς και Μέτιο

Τέσσερις επερωτήσεις προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ υπέβαλλε στο προεδρείο ο ανεξάρτητος (και πρώην μέλος της παράταξης “Περιφερειακή Αναγέννηση”) περιφερειακός σύμβουλος, Οντέρ Μουμίν από την Κομοτηνή.

Και οι τέσσερις αφορούν ενέργειες ή αδράνεια του κου Μέτιου, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως “μεταβατικό” περιφερειάρχη, όμως η μία από αυτές αφορά και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη του Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και η δεύτερη και τον αντιπεριφερειάχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.

Ο κος Οντέρ διερωτάται για το αν θα απομακρυνθεί από την παράταξη ο σύμβουλος από τον βόρειο Έβρο, που έχοντας την επαγγελματική ιδιότητα του γιατρού έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο παράνομων συνταγογραφήσεων στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου και εξ αυτού του λόγου έχει τεθεί και σε δυνητική αργία (στο νοσοκομείο).

Με αυτό το το δεδομένο και παραλληλίζοντας την υπόθεση αυτή με την υπόθεση της απομάκρυνσης Αμοιρίδη από την παράταξη, και εκτιμώντας ότι εφόσον απομακρύνθηκε ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, ο Οντέρ Μουμίν εκτιμά ότι αντίστοιχα θα πρέπει να απομακρυνθεί και ο Εβρίτης γιατρός.

Η επερώτηση του κου Οντέρ:

“Προς τον πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
Προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ
Προς τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου
Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων των ιστοσελίδων του περιφερειακού Τύπου της ΑΜ-Θ, ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Ε. Β. ετέθη σε αναστολή άσκησης καθηκόντων και μετέπειτα σε δυνητική αργία. 
Όταν υπάρχει διαφωνία με τον κο Αμοιρίδη για ένα θέμα το οποίο κατά την άποψή μου δεν είναι μείζον και θεωρείται πολιτικό πταίσμα, και ο κος Μέτιος τον θέτει εκτός συνδυασμού, για μένα γεννάται ιδιαίτερο πολιτικό ζήτημα και θέμα ηθικής για το λόγο που δεν τίθεται εκτός ψηφοδελτίου και περιφερειακός σύμβουλος του Έβρου Ε. Β. ο οποίος τελεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων και ετέθη σε δυνητική αργία από τον διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και τον υπουργό Υγείας, επειδή ζημίωσε το δημόσιο με 2.300.000 ευρώ περίπου σε βαθμό κακουργήματος. Αν γεννάται ζήτημα για τον κο Αμοιρίδη, είναι πασιφανές ότι γεννάται και για τον συγκεκριμένο περιφερειακό σύμβουλο. 
Ρωτώ ευθέως τον κο Μέτιο τι θα κάνει με τον συγκεκριμένο σύμβουλο: θα θέσει εκτός ψηφοδελτίου τον Ε. Β.επιδεικνύοντας την ευαισθησία που έδειξε με τον κο Αμοιρίδη ή θα τον κρατήσει στην παράταξη;.
Τι άποψη έχει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου για το ζήτημα;
Τι άποψη έχουν οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις για το μείζον ζήτημα που προέκυψε με τον περιφερειακό σύμβουλο της Περιφερειακής Αναγέννησης Ε. Β.;”

Σημειώνεται ότι ο κος Μουμίν Οντέρ σε πρόσφατες δηλώσεις του έχει αφήσει αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απομάκρυνση Αμοιρίδη από την παράταξη “Περιφερειακή Αναγέννηση”, αφήνοντας ερωτηματικά για το αν τηρήθηκε η νομιμότητα επί της διαδικασίας. Αυτές τις αιτιάσεις του τις θέτει τώρα και “επίσημα” με τη μορφή επερώτησης -που συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις τέσσερις.

Η επερώτηση που αφορά στην απομάκρυνση Αμοιρίδη και απευθύνεται και στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη:

“Προς τον πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
Προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ
Προς τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης
Με μια πρωτόγνωρη στα περιφερειακά χρονικά, χωρίς να υπάρχουν για τις εκλογές του 2019 συγκεκριμένες υποψηφιότητες, εκδίδεται μια ανακοίνωση από τον μεταβατικό περιφερειάρχη, ότι έθεσε εκτός συνδυασμού τον κο Αμοιρίδη. Από ποιόν νόμο, ποιά διάταξη και με ποια διαδικασία προβλέπεται η τέτοιου είδους διαγραφή; 
Όταν ο περιφερειάρχης έχει διαφωνία με έναν περιφερειακό σύμβουλο και επιθυμεί να τον διαγράψει από την παράταξή του, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Καλλικράτη. 
Σύμφωνα με τη νόμιμη οδό, με πλειοψηφία των 2/3 μπορούσε να διαγραφεί κάποιος σύμβουλος βάσει του άρθρου 168 & 9 του Ν.3852/2010. 
Γιατί δεν ακολούθησε ο κος Μέτιος αυτή τη διαδικασία; Μήπως φοβήθηκε ότι δεν θα είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία;
Ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κατά την δική μου αποχώρηση και για έναν σύμβουλο άλλου Νομού ήτοι Νομού Ροδόπης είχε άποψη και ήτανε λαλίστατος και τώρα με την διαγραφή του Αμοιρίδη γιατί σιωπά;
Μήπως δεν ζητήθηκε η γνώμη του, μήπως δεν μετράει ο λόγος του ή δεν έχει άποψη για την διαγραφή Αμοιρίδη, αφού έχει άποψη επί πάντων θεμάτων; Τι έχει να καταθέσει για την εν λόγω διαγραφή;”

Οι υπόλοιπες δύο αφορούν η μία στην κατάρρευση του γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στον Ίασμο και η άλλη την στάση του κου Μέτιου, με τον Μουμίν Οντέρ να υποστήριζει: “υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους των επιμελητηρίων, πολιτευτών και αυτοδιοικητικών για τον μεταβατικό περιφερειάρχη. Καθώς παρεμβαίνει, προσπαθεί να καθορίσει, να προσελκύσει, να επιβάλλει υποψηφίους στα επιμελητήρια, στον δήμο Κομοτηνής, στις εθνικές εκλογές”