Συνεχίζεται η κόντρα SAOS Ferries με τη CS Ferries – Ακινητοποιημένα και τα δύο ταχύπλοα

Σε θρίλερ εξελίσσεται όπως όλα δείχνουν η “κόντρα” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο εταιρίες που έχουν πλοία στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Σήμερα, 20/09 εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου και για το ταχύπλοο “Σαμοθράκη Ι” από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, με την CS Ferries να αποδίδει την εξέλιξη στο γεγονός ότι ο κος Φώτης Μανούσης “προέβη σε καταγγελία αλλά και της CS Ferries για την μη κατοχή δήθεν του πιστοποιητικού …. ISM”, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρίας Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ στη σελίδα της στο Facebook.

Στην ίδια ανάρτηση, αναφέρεται ότι “το πιστοποιητικό ISM δεν αφορά πιστοποίηση της πρόβλεψης λήψης μέτρων ασφάλειας των επιβατών αλλά τον τρόπο διαχείρισης και λήψεως μέτρων ενδεχόμενης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε τυχόν περίπτωση ατυχήματος” και στη συνέχεια γνωστοποιείται ότι: “δυστυχώς σήμερα (20/09) , ενώ οι αρμόδιες αρχές επέτρεψαν την εκτέλεση των εγκεκριμένων δρομολογίων του πλοίου μας πριν από 40 ήμερες, έχοντας ελέγξει την εκ μέρους μας κατοχή όλων των απαραίτητων εγγράφων, μετά την καταγγελία της εν λογω εταιριας και ενώ εμείς έχουμε ήδη υποβάλλει σχετική αίτηση για την έκδοση του εν λογω πιστοποιητικού και βρισκόμεθα στην διαδικασία εκδόσεως του εντούτοις το Λιμεναρχείο έκρινε ότι είναι απαραίτητη η εκ μέρους μας κατοχή του, οπότε και διέταξε την απαγόρευση απόπλου του πλοίου μας μέχρι την έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού και παράλληλα όμως, δεν διέταξε μέχρι στιγμής για τον ίδιο λόγο και την απαγόρευση απόπλου του πλοίου ΖΕΦΥΡΟΣ επικαλούμενο ότι έχει ήδη το εν λογω πλοίο έχει απαγόρευση απόπλου , λογω του ό,τι έχει ……….επικαλεσθεί μηχανική βλάβη από την προηγούμενη ημέρα . 
Και όλα αυτά αδιαφορώντας, εάν το νησί με τις καταγγελίες αυτές και την υπηρεσιακή αντίδραση στην νομιμοφάνεια έχουν σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες και να στερείται το νησί την ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο ….. επιβεβαιώνοντας ο κ. Μανούσης το λαϊκό ρητό ….. να «ψοφήσει» η κατσίκα του γείτονα …..
Τέλος για την ακρίβεια των αναφερόμενων, σας ενημερώνουμε, ότι η εταιρία μας, όπως έχουμε προαναφέρει έχει ως εκ περισσού υποβάλλει αίτηση και έχει δρομολογήσει την διαδικασία εκδόσεως του σχετικού πιστοποιητικού και αναμένεται μόνον η τελική έγκριση τους από τον αρμόδιο επιθεωρητή”

Νωρίτερα την ίδια ημέρα (20/09) η ΣΑΟΣ Ferries είχε επίσης εκδώσει δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

“Η SAOS FERRIES στη λειτουργία της θέτει ως ισχυρή  προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων, εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις όπως αυτές απορρέουν από τους Νόμους, τις εγκυκλίους και τις αποφάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Γνωρίζουμε  την ουσιαστική σημασία των πιστοποιητικών που εκδίδονται σύμφωνα με τον Κώδικα ISM, καθώς αυτά εντάσσονται στα πιστοποιητικά ασφαλείας του πλοίου, των οποίων η έλλειψη επισύρει πέραν της επιβολής των νόμιμων κυρώσεων και την απαγόρευση απόπλου του πλοίου.  

Με αφορμή ερωτήματα πολιτών βεβαιώσαμε στο Λιμεναρχείο την κατοχή των πιστοποιητικών και  αιτηθήκαμε την έγγραφη ενημέρωσή μας για την κατοχή και από την CS FERRIES των αντίστοιχων πιστοποιητικών.

Αντί της προσκόμισης των απαραίτητων πιστοποιητικών δεχθήκαμε:

  • από τη CS FERRIES απειλές για προσφυγή στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • από του άσπονδους «φίλους» της εταιρείας λοιδορίες και υπαινιγμούς που συνεχίζουν , παρά το θεσμικό τους ρόλο ,να λειτουργούν με το θυμικό παρά με την λογική.

Η σημερινή απαγόρευση απόπλου, από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ,του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι λόγω έλλειψης των πιστοποιητικών στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίου (ISM) είναι ένα ηχηρό ράπισμα:.

  1. στους νεοεισερχόμενους στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, που περίμεναν ότι η προνομιακή μεταχείριση που είχαν στο θέμα της κατ΄εξαίρεσης δρομολόγησης θα είχε και συνέχεια με νέα συγκάλυψη σε μια ουσιαστική έλλειψη για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα .
  2. στους κατ΄εξακολούθηση αρνητές κάθε ενέργειας της SAOS FERRIES και  σε όσους κοντόφθαλμα επενδύουν στη διαίρεση του νησιού υπονομεύοντας ακόμη και το τωρινό επίπεδο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού μας.

“Υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο*””  

  • Και για όσους απορείτε τι σημαίνει η φράση ‘υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο’, το Wikipedia, λέει: Στην Πρωσία του 18ου αιώνα, κοντά στο Πότσδαμ, ο Βασιλιάς Φρειδερίκος ο Μέγας είχε δίπλα στα θερινά του ανάκτορα έναν ανεμόμυλο που έκανε θόρυβο και διατάρασσε τη γαλήνη του. Έτσι, ο Φρειδερίκος κάλεσε τον μυλωνά και απαίτησε να του πουλήσει τον ανεμόμυλό του. Όταν αυτός αρνήθηκε, ο βασιλιάς απείλησε ότι θα του πάρει τον μύλο με τη βία. Η απάντηση του μυλωνά, όπως έμεινε παροιμιώδης, αφαιρετικά, ήταν: «Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο»