Στην Κομοτηνή τον Νοέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας

Στην πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, την Κομοτηνή θα βρεθεί τον Νοέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας και συγκεκριμένα στο διήμερο 13 & 14 του μήνα. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κομοτηνή για τις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνέδριο ΑΜΘ.

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Κομοτηνή εντός του φθινοπώρου ήταν γνωστή όπως και η διοργάνωση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνέδρίου ΑΜΘ -καθώς αντίστοιχα θα γίνουν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όμως αυτό που δεν ήταν γνωστό, ήταν η ακριβής ημερομηνία.

Η ημερομηνία, έγινε γνωστή από ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στις Σκουριές και το θέμα της Eldorado, για να διατρανώσει την αντιθεσή της στην επένδυση χρυσού.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει:

“[…] Καλούμε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να δώσει οριστικό τέλος στην ομηρεία της περιοχής μας από τα εν λόγω συμφέροντα, γιατί η εξόρυξη χρυσού, όχι μόνο δε συνάδει με ένα βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας, αλλά λειτουργεί ανταγωνιστικά στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα, στους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον της ΑΜΘ.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στην αυτοδιοίκηση, για να εκφράσουν σε κλίμα ενότητας, την αντίθεσή τους και την απόρριψη των αξιώσεων της Eldorado Gold.

Τους καλούμε σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο για να αναζητήσουμε λύσεις στα σημαντικά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής μας. Συζητήσεις που θα έχουν ως επιστέγασμα το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜΘ, παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, στις 13-14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή”