Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης η γιορτή των Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου

Τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης τιμά στις 17 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Φέτος την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή άναμμα της φλόγας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Πιο συγκεκριμένα η φλόγα Αγάπης των Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου που ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου από το Ορμένιο και πέρασε από πόλεις του Έβρου θα φτάσει στην πλατεία του φάρου Αλεξανδρούπολης όπου θα γίνει το άναμμα του βωμού στις 20:00.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με την συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης όπου καλούνται όλοι οι πολίτες κάθε ηλικίας, να πάρουν μέρος στην πορεία με ομοιόμορφες μπλούζες που θα μοιραστούν από τον Σύλλογo Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου.

Στον χώρο της πλατείας η Εθελοντική Ομάδα «Φοιτητές Εξ’ Αίματος» του Δ.Π.Θ. θα ενημερώνει για την δωρεά Μυελού Οστών και θα κάνει εγγραφές στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας.

Το πρωί της ίδιας μέρας (Κυριακή 17.09) , στο ιερό Ναό Αγ. Αναστασίας Μάκρης ώρα 09:30, θα τελεστή Αρτοκλασία, τιμώντας την ημέρα θρησκευτικής γιορτής των Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και η ποδοσφαιρική ομάδα εργαζομένων του ΠΓΝΕ «Ιπποκράτης»