Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Απαλό

Στην ολοκλήρωση των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου οδικού φωτισμού και κατασκευή νέου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Απαλού στην Αλεξανδρούπολη παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Πενήντα τέσσερις νέοι ιστοί οδικού φωτισμού τοποθετήθηκαν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που διασχίζει τον Απαλό και οδηγεί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος». Επιπρόσθετα, στον κόμβο του αεροδρομίου αντικαταστάθηκαν τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα με νέα.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος του υποέργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται σταδιακά. Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 209 ιστοί οδικού φωτισμού 12 μέτρων, 487 φωτιστικά σώματα και 24.000 μέτρα καλωδίων αλουμινίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Ένα πολύ σημαντικό έργο, αυτό της αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που επί πολλά χρόνια υπολειτουργούσε, στο εθνικό οδικό δίκτυο του Έβρου, ολοκληρώνεται. Πρόκειται για ένα έργο μεγίστης σημασίας καθώς συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση των Εβριτών, αλλά και των επισκεπτών-τουριστών, εντός του νομού. Η Περιφέρεια εργάζεται με όλα τα πρόσφορα μέσα και παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των πολιτών».