Η αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων έργο Α προτεραιότητας για την ΝΔ στον Έβρο

Την αναβάθμιση του τελωνείου των Κήπων βάζει πρώτο στην ατζέντα του με τα προς υλοποίηση έργα από πλευράς ΝΔ, εφόσον αναλάβει την εξουσία, ο τομεάρχης υποδομών του κόμματος Κώστας Καραμανλής, που περιόδευσε στον Έβρο.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ στον Έβρο Αναστάσιο Δημοσχάκη -ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του- ο κος Καραμανλής έφτασε μέχρι τον κόμβο του Αμορίου, όπου είχε ενδελεχή ενημέρωση για την πορεία του κάθετου άξονα, την οποία μετέφερε αργότερα και στη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους του νομού, τους αντιπεριφερειάρχες του Έβρου και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

Πριν αυτή τη συνάντηση όμως ο κος Καραμανλής είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης στα γραφεία του Οργανισμού όπου πληροφορήθηκε για τους “μνηστήρες” του λιμανιού που ολοένα αυξάνονται. Σχολιάζοντας δε, το γεγονός της προσέλκυσης επενδυτών στο λιμάνι ο κος Καραμανλής κάλεσε τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν “μνήμη χρυσόψαρου” προτρέποντας τους να θυμηθούν ότι οι λεγόμενες συμβάσεις παραχώρησης (με τις οποίες θα γίνει η αξιοποίηση του λιμανιού), ήταν ιδέα που πρώτος είχε εφαρμόσει το 2008 ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ως εκ τούτου, ο τομεάρχης δήλωσε χαρούμενος που “βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώνεται”.

Το τελωνείο των Κήπων όμως και “η εξόχως θλιβερή κατάσταση του” έκαναν πολυ αρνητική εντύπωση στον βουλευτή, ο οποίος εκτίμησε ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με λίγα χρήματα -μιας και η χώρα βρίσκεται σε δημοσιονομική ασφυξία- ώστε η “πύλη της Ευρώπης” να παρουσιάζει ευπρεπή εικόνα.

Η επίσκεψη του κου Καραμανλή στον Έβρο, όπως και η επίσκεψη του Αδώνιδος Γεωργιάδη, αποσκοπούν στην καταγραφή προβλημάτων και αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών ώστε οι προτεινόμενες λύσεις να ενσωματωθούν στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Την κριτική του διάθεση απέναντι στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κος Καραμανλής την εξέφρασε και στο θέμα των διοδίων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αύξησε κατά πολύ τους σταθμούς στην Εγνατία οδό, δεδομένου ότι οι συμφωνίες που είχε υπογράψει το κόμμα του με την τρόικα όντας κυβέρνηση, ήταν μόνο 18. Σε γενικές γραμμές όμως, ο κος Καραμανλής είπε ότι “η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ των διοδίων γενικά, αλλά ειδικά όχι καθώς οι τόσοι πολλοί σταθμοί προκαλούν υπερβολικές χρεώσεις στη χρήση του δρόμου”.

Ο κος Καραμανλής είπε, τέλος, ότι ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, αφού ο νομός διαθέτει τουρισμό (με έμφαση στην Αλεξανδρούπολη) διαθέτει παραγωγή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και ειδικά η Αλεξανδρούπολη διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης συνδυασμένων μεταφορών.

Η περιοδεία του κου Καραμανλή έκλεισε με συνάντηση με κομματικά στελέχη στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου και κατόπιν ομιλία στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.