Οι επαφές του Αμερικανού Πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη – “Καίγεται” για το λιμάνι

 

Έναν κύκλο επαφών με τοπικούς φορείς έκανε στην Αλεξανδρούπολη ο αμερικανός πρέσβης στη χώρας μας Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τις εργασίες του 1ου Oil & Gas Forum. Παρά το “γεμάτο” πρόγραμμα του φόρουμ, ο αμερικανός διπλωμάτης χώρεσε στο πρόγραμμα του τρεις συναντήσεις: με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος.

Στη Μητρόπολη η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα πολιτικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά, σχετικά με την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας, αλλά και συνολικά την Χώρα μας.

Στο δημαρχείο, ο κ. Πάιατ επεσήμανε ότι η παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη επιβεβαιώνει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή και την ανάπτυξή της ενεργειακά και οικονομικά και ότι η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πλεονεκτήματα που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στο λιμάνι τέλος, ο κος Πάιατ, άνοιξε όλα τα χαρτιά του, καταθέτοντας ρητά το ενδιαφέρον της χώρας του για την εκμετάλλευσή του, πλην όμως για να γίνει αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας.