Εγκαινιάστηκε η Έκθεση τοπικών προϊόντων που διοργανώνει η ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

 

Σε μια πρωτοβουλία, ενδεχομένως ασυνήθιστη για τους περισσότερους προχώρησε η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού “Έβρου”και αυτή είναι η έκθεση τοπικών προϊόντων που εγκαινιάστηκε χθες και θα είναι ανοιχτή και σήμερα (08/09) στον μικρό πεζόδρομο δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης.

Ο διοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Δημήτριος Κούκος αντέκρουσε το “παράδοξο” του πράγματος, λέγοντας απλά πως ο στρατός αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι καταναλώνουν, αλλά και ο ίδιος ο στρατός ως οργανισμός καταναλώνει, συνεπώς η κατανάλωση αυτή θα πρέπει να γίνεται από την εντόπια αγορά. Επιπλέον, η στήριξη της εντόπιας αγοράς και από τον στρατό σημαίνει στήριξη της εντόπιας οικονομίας, η οποία επαγωγικά σημαίνει διατήρηση θέσεων εργασίας, που δυνητικά μπορεί να ανακόψει και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Στο μήνυμα που απέστειλε στη διοργάνωση διά του π. Δημήτριου Κεσκίνη, ο Μητροπολιτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, εξήρε την πρωτοβουλία του στρατού ευχόμενος στο μέλλον να ενδυναμωθεί και να μεγαλώσει

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μετέφρασε την έκθεση ως μία προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας που εκπορεύεται και από τον στρατό – όπου με την αλλαγή της νοοτροπίας ο δήμαρχος εννοούσε -κατά τα λεγόμενα του- τη μεταστροφή της κοινωνίας σε συλλογική καθώς τώρα πια λειτουργεί ως κοινωνία “μονάδων” και αυτό για τον ίδιο είναι λυπηρό.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Έβρου και το Δήμο Αλεξανδρούπολης.