Η Σαμοθράκη ξεκίνησε να σχεδιάζει την επόμενη τουριστική σεζόν!

Ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών της Σαμοθράκης φαίνεται ότι ικανοποιείται και είναι αυτό που έχει να κάνει με την έγκαιρη οργάνωση της τουριστικής σεζόν κάθε έτους.

Το φετινό καλοκαίρι, ημερολογιακά έχει λήξει ωστόσο παρατηρείται μία μικρή παράταση της κίνησης και μεσα στο φθινόπωρο, όμως το μεγάλο στοίχημα πλέον για το νησί είναι η τουριστική κίνηση του 2018 σε συνάρτηση μάλιστα και με το γεγονός ότι το νησί συνδέεται πλέον με τον ηπειρωτικό Έβρο με τρία πλοία.

Στο φόντο υπάρχει και η εξαγγελία Κουρουμπλή περί τετάρτου δρομολογίου για τη Σαμοθράκη καθώς και η πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου του νησιού με τον ομόλογο του από τη Λήμνο καθώς και η αποτυχία της γραμμής Σαμοθράκη – Λήμνος – Λαύριο με το αίτημα να αλλάξει προορισμό.

Όλα αυτά λοιπόν, που είναι οι βασικοί άξονες για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης του νησιού, θα αναλυθούν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νησιού που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στη συγκοινωνία και τον τουρισμό και θα γίνει στις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη. Παρόντες βέβαια θα είναι και οι επαγγελματίες του νησιού που έχουν υποδεχθεί την είδηση για το συμβούλιο με μεγάλη ικανοποίηση.

Είναι, πάντως, από τις λίγες φορές που τέτοιου είδους συζήτηση ξεκινάει στη Σαμοθράκη τόσο νωρίς.