Αύριο η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Αλεξανδρούπολη – Αυτά θα ειπωθούν στο μεγάλο συνέδριο στo Ramada Plaza

Στο “μικροσκόπιο” 24 ομιλητών θα μπουν αύριο οι ενεργειακές προοπτικές της Αλεξανδρούπολης και της Ελλάδας γενικότερα, στο μεγάλο συνέδριο που διοργανώνει στην πρωτεύουσα του Έβρου το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο  με τον τίτλο “Oil & Gas Forum”.

Για τις εργασίες του forum θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη τρεις υπουργοί: ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, η Βουλγάρα υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα και ο Σέρβος υπουργός Ενέργειας και Ορυκτού πλούτου Αλεξάνταρ Άντιτς.

Επίσης, παρών θα είναι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πιατ. Οι τρεις υπουργοί θα αναλύσουν στις εισηγήσεις τους τις ενεργειακές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η νοτιοανατολική Ευρώπη αναφορικά με τα πετρελαιοειδή και το φυσικό αέριο, ενώ ο αμερικανός διπλωμάτης το πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπουν όλα αυτά, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Από κει και πέρα οι θεματικές του forum είναι πολλές και περιστρέφονται γύρω από τον άξονα της Ενέργειας με γνώμονα το φυσικό αέριο ενώ υπάρχει και ειδική θεματική αφιερωμένη στο LNG (που αφορά άμεσα και την Αλεξανδρούπολη). Στο βήμα του forum θα ανέβει επίσης και εκπρόσωπος του διαδριατικού αγωγου μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο οποίος διέρχεται σχεδόν από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανοίγοντας το θέμα των αγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη παρούσης και της Ευρωπαίας Επιτρόπου για ενεργειακά θέματα Μέγκαν Ρίτσαρντς.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν στο forum ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.

Μέγας χορηγός του forum είναι η εταιρία Gastrade, που είναι βασικός εταίρος στην κοινοπραξία που θα υλοποιήσει το έργο του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

Το forum θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki και διαρκέσει περίπου εννιά ώρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του forum: AGENDA