Αλεξανδρούπολη: Οι κάτοικοι της Οψικίου νίκησαν – Κατεβαίνουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

Θετικό ήταν τελικά το αποτέλεσμα του αγώνα των κατοίκων των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη στην Αλεξανδρούπολη, αφού οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά τους, όπως όλα δείχνουν θα κατέβουν σύντομα.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης επικαλούμενος επιστολή που έλαβε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wind και την οποία υπογράφει ο διευθυντής επικοινωνίας της.

Σύμφωνα με την επιστολή, η εταιρία δεσμεύεται να απομακρύνει την υποδομή μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σεβόμενη τις αντιδράσεις του κόσμου και λειτουργώντας στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Στην ίδια επιστολή όμως η Wind σημειώνει ότι η κεραία δεν είναι επικίνδυνη, όπως επίσης και ότι η Ελλάδα έχει αυστηρό νομικό πλαίσιο για την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων, ενώ έκανε λόγο και για “τεχνοφοβία”.

Όπως και να ‘χει πάντως ο κος Λαμπάκης είπε ότι ο κοινωνικός αγώνας των κατοίκων, που έτυχε συμπαράστασης από όλους τους θεσμικούς φορείς, τελειώνει ένδοξα και ως εκ τούτου, αύριο που επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, θα ζητηθεί αναβολή. Η αναβολή αποσκοπεί στο να δοθεί χρόνος στην εταιρία να υλοποιήσει τη δέσμευσή της περί απομάκρυνσης της κεραίας.