Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης: Η χειροτονία του π. Χριστόδουλου Καραθανάση

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη, θα λειτουργεί πλέον ο μέχρι πρότινος Αρχδιακονος της Μητρόπολης, π. Χριστόδουλος Καραθανάσης μετά την εις πρεσβύτερον χειροτονία του.

Η τελετή έλαβε χώρα στη λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Μητροπολιτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, δίπλα στον οποίο υπηρέτησε ο π. Χριστόδουλος επί επτά χρόνια.

Στο λόγο του, λίγο πριν ενδυθεί το νέο του σχήμα, ο π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολιτη για όσα του δίδαξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον έχει “βάλει στη θέση του πατέρα του”.

Τη χειροτονία του Αρχιμανδρίτη (πλέον) Χριστόδουλου Καραθανάση, παρακολούθησαν η μητέρα, η αδερφή του και πολλοί συγγενείς του, αλλά και πολλοί φίλοι του, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πλέον αγαπητούς κληρικούς “νέας” γενιάς της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Αυτό ήταν κάτι που του αναγνώρισε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης στην αντιφώνηση του, προτρέποντας τον να συνεχίσει το έργο του με τον ίδιο ζήλο και από τα νέα του καθήκοντα τα οποία θα ασκεί στον Ι.Ν. του Αγίου Ελευθερίου, όπως ανακοίνωσε.

Ας είναι “πάντα άξιος”.