Έτσι γιόρτασαν οι μουσουλμάνοι της Αλεξανδρούπολης το Κουρμπάν Μπαϊράμ

Με ένα μεγάλο πάρτυ κυρίως για τα νεότερα μέλη της κοινότητας γιόρτασαν το Κουρμπάν Μπαϊράμ, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης.

Το πάρτυ έγινε το βράδυ της Παρασκευής 01/09 και αφού είχε τελειώσει το θρησκευτικό μέρος της γιορτής που είναι η σημαντικότερη του έτους για τη μουσουλμανική θρησκεία.

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ είναι η γιορτή κατά την οποία γίνεται το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα, την οποία όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να επισκεφθούν τουλάχιστον μία φορά  με βάση το θρησκευτικό τυπικό τους.

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ ή αλλιώς η γιορτή των Θυσιών είναι κινητή εορτή και διαρκεί τρεις ημέρες. Συνήθως κορυφώνεται με γλέντι, που για τη μουσουλμανική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης ανέλαβε φέτος να διοργανώσει ο Σύλλογος «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» ο οποίος εκπροσωπεί Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα που έχουν ως μητρική γλώσσα την τουρκική και ζουν στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος σύλλογος ανέλαβε τη διοργάνωση, η οποία κρίνοντας από το αποτέλεσμα, στέφθηκε με επιτυχία.