Σύνδεση της Σαμοθράκης με τη Μυτιλήνη εξετάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας

Μία είδηση που “ταράζει τα νερά” έδωσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το iefimerida.gr, ο Υπουργός είπε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο σύνδεσης της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης με τη Μυτιλήνη “ώστε να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική σε αυτές τις περιοχές”

Η απάντηση του κου Κουρουμπλή: «Η Σαμοθράκη από εγκαταλελειμμένο νησί αποκτά πλέον πρόσωπο. Το ενδιαφέρον μας θα συνεχιστεί γιατί οφείλουμε να δώσουμε ζωή στις παραμεθόριες περιοχές», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Η απομόνωσή τους ανήκει στο παρελθόν γιατί άλλαξε ο τρόπος αξιοποίησης των χρημάτων για τις άγονες γραμμές. Τα χρήματα παλαιότερα εξυπηρετούσαν τους εφοπλιστές. Τώρα πάνε για τους κατοίκους τους. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και να δοκιμάσουμε τη δυνατότητα να υπάρξει σύνδεση Μυτιλήνης-Λήμνου-Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης έτσι ώστε να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική σε αυτές τις περιοχές»