Παύλος A. Μιχαηλίδης: Προσφιλής τακτική του κ. Λαμπάκη οι “κατασκευασμένες” εντάσεις

Κίνδυνο να λάβει παράνομα διπλή αποζημίωση διατρέχει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με τον Παύλο Μιχαηλίδη, ο οποίος επικαλείται στοιχεία που αποδεικνύουν οτι υπάρχει διπλή απόφαση από δύο διαφορετικά όργανα (το Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης και την ΠΕΔ) για την ίδια υπηρεσιακή μετακίνηση του Δημάρχου στην Αθήνα. Συμπληρωματικά, ο επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α. ζητά να συγκληθεί η γενική συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜΘ και κατηγορεί το Δήμαρχο για αντιπερισπασμό και «κατασκευασμένες» εντάσεις.

Η ανακοίνωση της ΑΝΑ.Σ.Α. αναλυτικά

Πως γίνεται να μετακινείται ένας δήμαρχος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και να υπάρχουν διπλές αποφάσεις από δύο διαφορετικά όργανα, με κίνδυνο να λάβει παρανόμως διπλή αποζημίωση.

Καλείται ο κ. Λαμπάκης να δώσει μια πειστική απάντηση για το θέμα αυτό καθώς και τους λόγους για τους οποίους αποφεύγει ως Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜΘ να συγκαλέσει την προβλεπόμενη από τον νόμο γενική συνέλευση του περιφερειακού μας οργάνου.

Συγκεκριμένα ως εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων/ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλαβα γνώση την 36/2017 απόφαση του οργάνου της Εκτελεστικής επιτροπής η οποία είχε σκοπό την διήμερη μετακίνηση του κ. Λαμπάκη στην Αθήνα με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ για υπηρεσιακούς λόγους, μέσω των πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού της ΠΕΔ/ΑΜΘ οικ. έτους 2017 (Κ.A10.6011.0002).

Όταν στην συνέχεια διαπίστωσα πως η μετακίνησή του στην Αθήνα αφορούσε ξένους λόγους σε σχέση με την ιδιότητα του Πρόεδρου της ΠΕΔ/ΑΜΘ, μεταξύ των οποίων και την συμμετοχή του σε κορυφαία κομματική εκδήλωση, ενημέρωσα ως όφειλα αρμοδίως την γραμματεία του οργάνου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα είχαμε νέα απόφαση (19/2017) έγκρισης διήμερης μετακίνησής του στην Αθήνα, αυτή την φορά από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, με τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!

Σε απάντηση όλων αυτών ο κ.Λαμπάκης επέλεξε να με κατηγορήσει μέσω εγγράφου του στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ/ΑΜΘ μεταξύ των οποίων και σε 13 δημάρχους της περιφέρειας μας, με αφορμή την τηλεοπτική μου παρουσία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού “ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ”. Σημειωτέον πως για το θέμα της μετακίνησής του στην Αθήνα δεν έκανα καμία απολύτως αναφορά, ούτε υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος από τα όσα ειπώθηκαν για να δημιουργήσει όλη αυτή την “κατασκευασμένη” ένταση! Η μοναδική λογική εξήγηση είναι πως κατά την προσφιλή του τακτική προσπαθεί να “σηκώσει σκόνη” σε αντιπερισπασμό των όσων αποκαλύπτουμε για τις πράξεις του, τόσο στον δήμο της Αλεξανδρούπολης όσο και στο Περιφερειακό μας όργανο.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης