Βασίλης Σισμανίδης: Τα κοιτάσματα ζεολίθου του Τριγώνου είναι πολύ μεγάλα αλλά η επεξεργασία να γίνεται στην περιοχή

Στις 5 Αυγούστου έγινε η γενική συνέλευση των μετόχων της υπό σύσταση εταιρίας λαϊκής βάσης που έχει ως στόχο την εκμετάλλευση κοιτασμάτων ζεόλιθου στα Πετρωτά του Έβρου. Η ιδέα για τη σύσταση της εταιρίας, η οποία πλέον περιμένει την τελική έγκρισή του καταστατικού της από το Πρωτοδικείο της Ορεστιάδας, είχε γεννηθεί άμα τη εμφανίσει ιδιωτικής εταιρίας, η οποία απέκτησε μεταλλευτικά δικαιώματα του ορυκτού σε συγκεκριμένο οικόπεδο στα Πετρωτά.

Η αντίδραση των κατοίκων κατα της ιδιωτικής εταιρίας, λέει ο κος Σισμανίδης που σήμερα προεδρεύει της νεοσύστατης που ονομάζεται ΄Λιθοξόος’, είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν δεσμεύεται να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας του ορυκτού στην περιοχή και ως εκ τούτου το μόνο που θα κάνει είναι να το εξορύσσει και να το μεταφέρει αλλού για επεξεργασία.

Αντίθετα,  ο Λιθοξόος στοχεύει στην ολοκληρωμένη επεξεργασία του ζεόλιθου στον τόπο που αυτός εξορύσσεται, δηλαδή στα Πετρωτά και αυτό ζητούν από οποιαδήποτε άλλη εταιρία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί εκεί. Άλλωστε, κατά δήλωση του κου Σισμανίδη, τα κοιτάσματα ζεολίθου στην περιοχή είναι πολύ μεγάλα, αρκετά για όλους και όλοι είναι καλοδεχούμενοι αρκεί να μην παίρνουν τον ζεόλιθο, απλώς, και φεύγουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ο ‘Λιθοξόος’ πλέον, χαίρει και της στήριξης της Δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας και μέσω αυτού -εκτιμά ο κος Σισμανίδης- χαίρει της στήριξης όλης της τοπικής κοινωνίας.

Περισσότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κος Σισμανίδης στο “R”