Με τα Logistics του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης φλερτάρουν οι Κινέζοι!

Μάλλον με ενδιαφέρον είδε ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα Ζου Ξιαολί την προοπτική επένδυσης της χώρας του στα logistics που σχεδιάζονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κατά την επίσκεψή του στην πόλη και τον Οργανισμό Λιμένος.

Ο Κινέζος αξιωματούχος είχε συνάντηση με τον Χρήστο Δούκα, από τον οποίο ενημερώθηκε για όλες τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με βάση μάλιστα και το εγκεκριμένο πλέον business plan του.

Νωρίτερα, ο κος Ζου Ξιαολί, που συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είχε επισκεφθεί το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση μαζί του, ο Κινέζος διπλωμάτης δήλωσε απόλυτα σύμφωνος με το αναπτυξιακό πλάνο της πόλης που του παρουσίασε ο κος Λαμπάκης, ενώ συμφώνησαν μεταξύ τους την αδελφοποίηση του δήμου Αλεξανδρούπολης με κάποια κινεζική πόλη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε φυσικά ο Δρόμος του Μεταξιού, που ένωνε στο παρελθόν την βόρεια Ελλάδα με την Κίνα, με τον κο Ξιαολί να παραδέχεται πώς παρά τον ιστορικό δεσμό, η βόρεια Ελλάδα είναι για τη χώρα του  terra incognita.

Παρόλα αυτά, οι Κινέζοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες της βόρειας Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα, όμως ήδη οι πρώτες εντυπώσεις του Πρέσβη είναι πολύ θετικές και ζήτησε μάλιστα οργανωμένες επενδυτικές προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τη χώρα του.

Ο κος Λαμπάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε την Κίνα ως “ισχυρό φίλο της Ελλάδας”, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα μας προσπαθεί να ανανήψει. Το ζεύγος Ξιαολί επισκέφθηκε και το εργοτάξιο του αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, ενώ θα βρεθεί και στο Σουφλί, λόγω φυσικά της σχέσης της πόλης με το μετάξι. Επίσης θα μεταβούν για ολιγοήμερες διακοπές στη Σαμοθράκη και μάλιστα στη λιγότερο δημοφιλή πλευρά του νησιού.