“Όχι” στην υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Λεπτής λέει ο Δ. Ορεστιάδας – Τι θα γίνει όμως;

Την αντίδραση του δημάρχου Ορεστιάδας και της δημοτικής αρχής συνολικά προκάλεσε η απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αθμιας Εκπαίδευσης Έβρου περί υποβάθμισης της δυναμικότητας του δημοτικού σχολείου Λεπτής από 3θέσιο σε 2θέσιο για την επερχόμενη σχολική χρονιά.

Η απόφαση είναι μεν σύννομη, καθώς το σχολείο έχει πλέον 28 εγγεγραμμένους μαθητές, έναντι 30 που είναι το όριο, ωστόσο ο Βασίλης Μαυρίδης εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Κι αυτό γιατί αν το σχολείο υποβαθμιστεί τώρα, του χρόνου θα κλείσει, όπως λέει διότι όλοι οι γονείς θα μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία της Ορεστιάδας.

Το δημοτικό σχολείο της Λεπτής εξυπηρετεί μία σειρά από οικισμούς πέριξ της Ορεστιάδας, τα σχολεία των οποίων έχουν κλείσει λόγω μικρού αριθμού μαθητών, ενώ κατά την εκτίμηση του δημάρχου πρέπει να παραμείνει 3θέσιο και φέτος, καθώς ακόμη και αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός 30 κατά την περίοδο των φετινών εγγραφών (01-10/09), στο νηπιαγωγείο του οικισμού φοιτούν ήδη δώδεκα παιδάκια τα οποία από την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν μαθητές του.

Όλα αυτά, ο κος Μαυρίδης τα έχει θέσει υπόψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτη Κεραμάρη, ο οποίος ζήτησε λίγο χρόνο για να εξετάσει όλα τα δεδομένα και εντός των επόμενων ημερών θα πάρει θέση, χωρίς να αποκλείεται τελικά το σχολείο να παραμείνει ως έχει.