Ανακοίνωση του Δ. Αλεξανδρούπολης για την έκθεση της Ελεγκτού Δημόσιας Διοίκησης

Την κινητοποίηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έρευνα της Ελεγκτού Δημόσιας Διοίκησης, με βάση την οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης καλείται να διαχειριστεί 69 περιπτώσεις του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιο τομέα που ενδεχομένως χρήζουν ποινικής διώξης.

Με δεδομένο τον τρόπο που προβλήθηκε η είδηση από μερίδα τοπικών ΜΜΕ, ο κος Λαμπάκης θεώρησε σκόπιμο να διευκρινίσει ότι η έρευνα δεν αφορά το δήμο ως διοικητικη δομή, αλλά ο προσδιορισμός “Αλεξανδρούπολη” αφορά την περιοχή ευθύνης τη Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Στην ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δικαιοσύνη και δηλώνει πως κατά την εκτίμησή του κάποιοι προσπάθησαν να τον στοχοποιήσουν με αφορμή τη συγκεκριμένη είδηση.

Η ανακοίνωση: 

Μετά τη διαπίστωση ότι δημοσίευμα αναφερόμενο στην απολογιστική έκθεση 2016 του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης που αφορά τις ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, αναπαράχθηκε λανθασμένα αναφέροντας ότι επρόκειτο για 69 ποινικές διώξεις εναντίον του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχοντας συναίσθηση της ευθύνης του απέναντι στους δημότες του Δήμου αλλά και για την προστασία της δημόσιας εικόνας του Δήμου μας, που τρώθηκε βάναυσα εξ αυτής της λανθασμένης αναπαραγωγής του δημοσιεύματος, προέβη στις παρακάτω ενέργειες.

Απευθύνθηκε άμεσα προσωπικά στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης ζητώντας να ενημερωθεί για τα στοιχεία που αφορούν και εμπλέκουν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τα οποία λήφθηκαν υπόψη στην απολογιστική του έκθεση το 2016. Σε απάντηση αυτού ο Ελεγκτής επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν και όμοροι δήμοι του Δήμου μας και ότι οι 69 αυτές ποινικές διώξεις δεν αφορούν σε καμία περίπτωση ΜΟΝΟ τον Δήμο μας αλλά το σύνολο των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν από το 2005 μέχρι και το 2016.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε προσωπικά την Εισαγγελία ζητώντας περαιτέρω στοιχεία και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στις περιπτώσεις που αφορούν τον δήμο μας συμπεριλαμβάνονται οι 32 διώξεις για την υπόθεση του οικοπέδου στην περιοχή του ΚΕΓΕ, η οποία και τέθηκε με εισαγγελική εντολή στο αρχείο και τουλάχιστον 10 διώξεις που αφορούσαν τον ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί αθωωτικές αποφάσεις. Οι υπόλοιπες διώξεις αναφέρονται σε διώξεις που αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όμορους δήμους, προηγούμενους καλλικρατικούς δήμους, ΔΕΚΟ κλπ.

Με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας για τις εκκρεμοδικίες και επειδή διαπιστώθηκε ότι η λανθασμένη αυτή αναπαραγωγή του αρχικού δημοσιεύματος από μικρή μερίδα Μ.Μ.Ε. που διαστρέβλωσαν την είδηση και απέδωσαν τις διώξεις μόνο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ήταν προσπάθεια στοχοποίησης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και αμφισβήτησης της ηθικής του υπόστασης, δηλώνουμε ότι για ακόμη μία φορά οι προσπάθειες αυτές που έχουν σαν βασικό στοιχείο την κακοήθεια και την προχειρότητα στη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών πέφτουν στο κενό και ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ εκκρεμεί εναντίον του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για οποιοδήποτε αδίκημα.