Θλιβερή διάκριση για την Αλεξανδρούπολη: Στην τρίτη θέση της λίστας υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο

Στην τρίτη θέση, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, φιγουράρει η Αλεξανδρούπολη στη λίστα με υποθέσεις διαφθοράς στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το site aftodioikisi.gr.

Τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και αφορούν το 2016. Πρόκειται για 1267 υποθέσεις που αναλύονται ως εξής: 1214 ποινικές διώξεις, 14 βουλέυματα και 39 δικαστικές αποφάσεις για ανθρωποκτονία, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, επ’ αυτοφώρω δωροδοκία, υπεξαίρεση, πλαστογραφια, απιστία στην υπηρεσία για ποσά από 120.000 έως 150.000 ευρώ, και γι’ αυτό προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι σε αυτές εμπλέκονται εκτός των άλλων ένας γενικός γραμματέας υπουργείου, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, αστυνομικοί, ιατροί του ΕΣΥ, διοικητές Οργανισμών αλλά και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αλεξανδρούπολης καλείται να διαχειριστεί 69 τέτοιες υποθέσεις. Αναφορικά με τον Έβρο, στην Ορεστιάδα τα αντίστοιχα “κρούσματα” είναι 6