Σε ύφεση η φωτιά της Μάκρης – Φωτο και βίντεο από το σημείο

Δυστυχώς επαληθεύτηκε η πρόγνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναφορικά με τον δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο δήμο Αλεξανδρούπολης, που για την Παρασκευή 18/08 ήταν στο 4.

Η φωτιά που ξέσπασε στην ανενεργή χωματερή της Μάκρης αργά το απόγευμα κινητοποίησε σημαντική δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την ΑΜΘ, αφού στο σημείο επιχείρησαν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα δυναμικού 35 ατόμων.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν τα μέγιστα και τα εναέρια μέσα, ήτοι δύο αεροπλάνα τύπου PZL από τη βάση της Χρυσούπολης και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη πριν από πέντε ημέρες. Ειδικά το ελικόπτερο, έκανε πολλές ρίψεις νερού καθώς η ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν σχεδόν απαγορευτική για τα PZL τα οποία δεν μπορούν να επιχειρήσουν μετά τη δύση του ηλίου. Ο ίδιος λόγος απέτρεψε και την άφιξη αεροσκάφους Canadair από τη βάση της Θεσσαλονίκης καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν θα προλάβαινε να κάνει ρίψεις.

Αν και η φωτιά παρουσίασε ύφεση τελικά, αποφασίστηκε η παραμονή των επίγειων δυνάμεων στο σημείο καθ’ ολη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επιτηρείται η κατάσταση, όπως και η παραμονή των βαρέων οχήματων που έστειλε στο σημείο ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά πάντως ήταν ορατή από την Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου της Μάκρης ενώ οι καπνοί εθεάθησαν έως και σε παραλίες της Νέας Χιλής.