Αλεξανδρούπολη: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου γύρω στις 14.00 το μεσημέρι. Το έργο της κατάσβεσης ήταν δύσκολο, λόγω της πυκνής βλάστησης και του δύσβατου σημείου, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, πλην όμως η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάηκαν περίπου 30 στρέμματα, ενώ το ύψος των δέντρων “ύψωνε” τις φλόγες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Το συμβάν ωστόσο, τα αίτια του οποίου διερευνώνται, έληξε αισίως, αλλά έδωσε την άφορμη στον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μαΐστρου, Γιάννη Ναΐτίδη να βάλει στο τραπέζι την ανάγκη παρεμβάσεων στον Πλατανότοπο, ώστε αυτός να θωρακιστεί έναντι μελλοντικών πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Ναΐτίδης, αφού ευχαρίστησε την ΠΥ και το δήμο Αλεξανδρούπολης  μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έγραψε μεταξύ άλλων: “Ας γίνει η φωτιά η απαρχή μια συντονισμένης παρέμβαση στο χώρο διαφορετικά θα είμαστε στο ίδιο λυπηρό έργο θεατές…”

Η φωτιά του Μαΐστρου, ήταν η δεύτερη που εκδηλώθηκε εντός των ορίων του δήμου Αλεξανδρούπολης σε χρονικό διάστημα 24ωρων, αφού λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής 18/08 είχε εκδηλωθεί φωτιά στην παλιά χωματερή της Μάκρης.